Petak, 22 ožujka, 2024

Dnevni boravak na otvorenome: 9 ideja kako fenomenalno urediti dvorište, terasu, balkon ili vrt

Bez obzira na veličinu, od malog dvorišta koja se omotalo izvan kuće, do intimnog balkona ili prostranog travnjaka, svaka parcela može se opremiti da funkcionira kao moderni dnevni boravak na otvorenome

Ideje za dnevni boravak na otvorenome jedan su od najvećih vrtnih trendova 2022. godine. Bez obzira na veličinu, od malog dvorišta koja se omotalo izvan kuće, do intimnog balkona ili prostranog travnjaka, svaka parcela može se opremiti da funkcionira kao moderni dnevni boravak na otvorenome. U nastavku pročitajte nekoliko trikova koje dizajneri interijera koriste u ovim situacijama:



1/ Izaberite udoban kauč

Iako je dodavanje najboljih vrtnih biljaka u odabrani prostor dobar početak, ulaganje u neke ključne komade namještaja učinit će da ovo mjesto pruži osjeća pravog skrovišta od svijeta. ‘Ukradite’ udobnost svoje unutarnje dnevne sobe odabirom istog stila vanjskog namještaja. Udobne kutne garniture postale su iznimno popularne za vanjske dnevne boravke jer oponašaju autentičan osjećaj dnevne sobe, a ne tradicionalni drveni vrtni namještaj.

Tapecirani kauč odmah unosi osjećaj unutarnjeg dnevnog boravka u bilo koji prostor u dvorištu. Također se pokazao vrlo praktičnim jer nudi dovoljno sjedećih mjesta za sve. Ključ za stvaranje funkcionalnog prostora na otvorenome jest osigurati odgovarajući vanjski namještaj koji će nuditi istu udobnost i izdržljivost koju biste očekivali od dizajna unutarnjeg prostora. Sjedala s jastucima pružaju raskošno mjesto za opuštanje na ljetnom suncu.

2/ Dodajte tepih

Tepisi imaju mnogo funkcija kada se koriste u vanjskom prostoru. Prvo, dodaju uzorak i boju podovima, bilo da je riječ o popločenoj terasi, travnjaku ili podovima, što odmah oživljava prostor, dodajući dašak dizajna interijera. Drugo, tu je praktičan element pružanja udobnosti pod nogama, jer za razliku od bosih nogu u dnevnoj sobi, vaše bose noge vani su izloženije i veća je mogućnost ozljede. Jednostavno postavljanje vanjskog tepiha ublažava problem problematičnih površina: spasit će vaša stopala od opeklina na vrućim podnim površinama tijekom najtoplijeg dijela dana ili od skliskih površina tijekom iznenadnog pljuska.

3/ Posložite namještaj oko stolića za kavu

Kada je u pitanju slaganje namještaja u dnevnom boravku na otvorenome, primijenite iste stilske principe kao i pri namještanju unutarnjeg boravka. Potražite centralnu točku kako biste rasporedili svoj kauč i stolce – stolić za kavu savršeno je rješenje. Niski stol u sredini daje vanjskom boravku više svrhe.

Stolić za kavu u zatvorenom ponekad je tu samo da učvrsti dekor, pružajući žarišnu točku za popunjavanje inače izgubljenog prostora ili djeluje kao mjesto za odlaganje vaših omiljenih časopisa ili knjiga. Za razliku od toga, ideja o stoliću u dnevnoj sobi na otvorenom mnogo je praktičnija, pružajući savršenu platformu za postavljanje korisnih predmeta, poput potrepština za vrtlarstvo ili grickalica i pića ako se zabavljate – zauzvrat vam štedi korake prema zatvorenom prostoru da ih donesete.

4/ Dekorirajte namještaj jastucima

Niti jedan kauč za dnevni boravak nije potpun bez odabrane kolekcije jastuka, no vrtni namještaj često stoji gol u dvorištu, nije stiliziran i prihvaćen je samo kao sjedalo, a ne udoban i ugodan poput kauča za dnevnu sobu. Koristeći iste trendove dizajna interijera i stilske principe koje biste primijenili u zatvorenom prostoru, dodajte slojeve namještaju s teksturiranim navlakama na jastucima jarkih boja koje oživljavaju vanjski životni prostor s daškom osobnosti. Odaberite posebno dizajnirane vanjske tkanine kako biste osigurali da vaš namještaj bude otporan na sunce i prskanje vode.

5/ Dodajte stila s osvjetljenjem

Kada je riječ o rasvjeti u dvorištu, često mislimo na funkciju umjesto na formu, dajući svu estetiku interijerima doma. Umjesto toga, koristite istu ambijentalnu rasvjetu u svojoj dnevnoj sobi kako biste dobili istu razinu osvjetljenja u vanjskim prostorima. Uključivanje promišljenije rasvjete dodaje stilski dojam dnevnog boravka. Dok vanjska rasvjeta dolazi u mnogim praktičnim oblicima, kao što su reflektori oko staza i velika svjetla za dvorište, zanimljiva je ideja korištenja svjetiljki za dodatni osjećaj ugode u vanjskom dnevnom boravku.

6/ Navečer se okupite oko vatre

Dnevna soba na otvorenome ovih dana nije potpuna bez modernog ložišta, savršenog načina da unesete toplinu u ovaj prostor. Osim što je vrlo praktično iz perspektive grijanja, ognjište može djelovati i kao sjajna centralna točka za stiliziranje vašeg prostora i odlična je ideja za vrtnu zabavu te održavanje okupljanja dugo nakon zalaska sunca.

7/ Postavite tendu

Dok je dnevni boravak na otvorenom kao san, bit će trenutaka kad ćete trebati pobjeći od sunčevih zraka, a za to će vam biti potrebna prikladna hladovina. Tenda je pobjednički način za pružanje zaklona, ​​još bolje kada odaberete motorizirani dizajn kojim se može upravljati pritiskom na gumb. Tende dolaze u raznim tkaninama što vam omogućuje da lakše pronađete boju, uzorak i teksturu koja odgovara vašem prostoru.

8/ Dodajte povremeni namještaj

Povremeni namještaj izvrstan je način da lako uredite svoj vanjski boravak. Kao što biste to učinili u svom dnevnom boravku u zatvorenom prostoru, povremeno udružite stolice s vrtnim kaučem kako biste osigurali dovoljno sjedećih mjesta. Razmislite o kupnji njihaljke kako biste stvorili savršeno mjesto za njihanje satima uz dobru knjigu. Uključivanje dodatnih stolica u vaš vanjski dnevni dnevne boravak znači da se možete pobrinuti za svakoga kada se zabavljate, osiguravajući ugodno mjesto za sve.

9/ Ukrasite zidove

Zidni dekor više nije rezerviran samo za interijere, jer je ukrašavanje vanjskih zidova ogledalima i umjetninama sve popularnije. Dekoriranje zidova pomaže u trenutnom stvaranju osjećaja dnevne sobe na otvorenom oponašajući klasični stil interijera. Vrtna ogledala stilski su dragulj koji bi svatko trebao prigrliti pri dekoriranju dnevnih soba na otvorenome. Ne samo da ogledala daju sofisticirani dodir prostoru, ogledalo također dodaje dubinu i znatiželju. Ovo je posebno učinkovito na manjim parcelama jer ogledala mogu stvoriti osjećaj većeg prostora odbijajući svjetlost uokolo.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime