Ponedjeljak, 25 ožujka, 2024

10 dizajnerskih ideja za blagovanje i druženje ovog ljeta – na otvorenome

Predstavljamo vam deset privlačnih dizajnerskim prostora širom svijeta - za opušteno druženje na otvorenome. Možda vas inspiriraju da tako uredite svoj vrt ili terasu!

Tijekom ljeta sunčane dane i tople večeri provodimo na svježem zraku i na otvorenom. Pritom su dvorišni vrtovi i terase najbolje mjesto za provođenje kvalitetnog vremena s prijateljima i obitelji.



Predstavljamo vam deset privlačnih dizajnerskim prostora širom svijeta – za opušteno druženje na otvorenom. Možda vas inspiriraju da uredite svoj vrt ili terasu!

Guadalajara House, Meksiko

Ova kuća u Guadalajari u Meksiku savršeno koristi blagu klimu, a proteže se oko kuće s galerijom u obliku slova L koja – kako bi osigurala hladan prostor za blagovanje i opuštanje. Galerija, popločena uglačanim kamenom, sadrži dvije zone; blagovaonicu s drvenim stolom s 12 sjedećih mjesta i postavljenim uz vanjski kamin, te dnevni boravak koji se sastoji od drvenog kauča, kožnih leptir stolica i velikog četvrtastog stolića.

House of Flowers, SAD

Ova blagovaonice na otvorenom nalazi se u kalifornijskoj vinariji, ali njezin rustikalni stil mogao bi jednako dobro funkcionirati i u dvorištu. Ovdje posjetitelji mogu uživati u čaši vina na suncu dok sjede uz topli ciglani zid. Ugrađene drvene klupe odgovaraju čvrstim stolovima i grubo tesanim drvenim stolicama.

Jaffa apartment, Izrael

Apartman s pogledom na more u povijesnoj zgradi ima usko dvorište koje se koristi za blagovaonicu na otvorenom tijekom ljetnih mjeseci. Sjajni blagovaonski stol lako je obrisati, a nadopunjuju ga praktične plastične stolice. Drevni kameni zidovi i betonski pod omekšavaju grmlje i penjalice postavljene u ovalne žardinjere.

Garden pavilion, Velika Britanija

Britanski dizajneri interijera Jordan Cluroe i Russell Whitehead iz 2LG Studija sagradili su u svom stražnjem vrtu paviljon obojen bijelim bojama koji se koristi kao blagovaonica i za druženje kada vrijeme dopušta. Podignuti paviljon presvučen je letvicom i služi kao natkriveni prostor za blagovanje. Široka drvena podnica prostoru daje dodir primorske šetnice.

Casa 4.1.4, Meksiko

Ova višegeneracijska vikendica u Meksiku sadrži četiri odvojena stana raspoređena oko dvorišta popločanog granitom i podijeljenog plitkom rijekom. Iz jedne od loža proteže se čelična vanjska konstrukcija s nadstrešnicom od drveta. To stvara sjenovito mjesto za obiteljske večere koje je opremljeno stolom od tikovine, stolicama za jelo i klupama. Kuhinja na otvorenom omogućuje pripremu i kuhanje vani.

Mykonos Holiday Home, Grčka

Vanjska konstrukcija od oraha prekrivena tradicionalnom trskom pruža sjenu vanjskom životnom prostoru ove kuće za odmor na Mykonosu. Sastoji se od dnevnog boravka i blagovaonskog stola s deset sjedećih mjesta, izdašna kamena terasa gleda na beskrajni bazen prema oceanu. “Da bismo stvorili kuću koja bi gostima omogućila da uživaju vani tijekom cijelog dana, morali smo filtrirati neodoljivi intenzitet klime pružajući hlad i zaštitu od elemenata”, rekao je arhitekt K-studio.

Country House, Italija

Talijanska seoska kuća studija Koster u blizini Piacenze ima idiličan otvoreni prostor za blagovanje, postavljen usred vrta u stilu vikendice. Postavka, u blizini drvenog zida, pruža zaštitu od povjetarca, dok šljunak od lave pruža rustikalan dodir s malo održavanja. Stolice u čeličnim okvirima sa sjedištima od ratana i pufovima s tkanim pokrivačima daju prostoru poseban osjećaj.

Villa Fifty-Fifty, Nizozemska

Ovaj prostor za objedovanje u vili Fifty-Fifty u Eindhovenu nalazi se dijelom i u zatvorenom i na otvorenom. Sklopiva staklena vrata razvlače se i pretvaraju sobu u lođu koja je s jedne strane otvorena prema dvorištu, a s druge prema gusto zasađenom vrtu. Kamenolomne pločice i biljke u loncima od terakote dodaju okus sunčanijeg podneblja, a jedini namještaj je drveni stol za blagovanje i set stolica koje je Hans J Wegner dizajnirao za Carl Hansen & Son.

House B, Austrija

Vanjska blagovaonica nalazi se na betonskoj terasi na dvije razine ispred ove kuće u Austriji, koja je nastala proširenjem i obnovom postojeće zgrade. Blagovaonski stol, izrađen od tamnog drveta u kontrastu je s blijedim cementom, postavljen je blizu kuće kako bi se dobio intiman obiteljski kutak.

The White Tower, Italija

Ova prelijepa kuća u Pugliji ima otvoreni blagovaonski prostor jednostavnog, elegantnog dizajna. ‘Redateljske’ stolice s bež platnenim sjedalima dočaravaju osjećaj da ste na kampiranju i lijepo se slažu sa stolom od blijedog drveta. Vanjska konstrukcija od vitkih čeličnih stupova zasjenjena je štapovima. Dva ukrasna stola u zelenoj boji razbijaju bež shemu boja i dodaju jednostavan, ali elegantan dodir.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime