Nedjelja, 13 listopada, 2024

Čarobnjak: Dr. Dre je tijekom pandemije napravio 247 novih pjesama!

Prema njegovim navodima u videu koji je objavio na društvenim mrežama, Dr. Dre proveo je posljednje dvije godine radeći na materijalu u vrijednosti od najmanje desetak albuma

Jedan od pionira rap glazbe, američki producent, glumac te vlasnik Aftermath Entertainmenta, Dr. Dre, koji je prije nekoliko dana snimljen na jahti kojom je plovio našom obalom. U Hrvatskoj je s društvom bio početkom lipnja te su posjetili Zadar, Split i Dubrovnik, a s našeg su se juga zaputili dalje u Crnu Goru.



Prema njegovim navodima u videu koji je objavio na društvenim mrežama, Dr. Dre proveo je posljednje dvije godine radeći na materijalu u vrijednosti od najmanje desetak albuma. U snimci koja je podjeljena na Instagramu, Dre se može vidjeti kako sjedi za miks pultom u svome studiju, gdje ga Busta Rhymes ispitivački gleda. Nakon što mu je postavljeno pitanje o njegovom stvaralaštvu, Dr. Dre je odgovorio da je tijekom pandemije stvorio barem 247 pjesama pored kojih je uspio napraviti i album sa Marshom Ambrosius, inače njen nadolazeći četvrti album. 

 

 

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Dr. Dre (@drdre)

Dr. Dre je na posljednjem albumu sudjelovao s raznim glazbenicima

Posljednje izdanje hip-hop legende bio je njegov “Grand Theft Auto” spojen u EP “The Contract”. “Grand Theft Auto” odnosi se na šest pjesama koje je Dre napravio za “Grand Theft Auto Online” ekspanziju “The Contract”, koja je objavljena prošlog prosinca i u kojoj je Dre bio lik. Za pjesme – koje su kasnije kompilirane u EP koji je ove veljače stigao na streaming servise, Dre je surađivao sa Eminemom, Rickom Rossom i Snoop Doggom. Istog mjeseca kad je objavio “The Contract” EP, nastupio je zajedno s Eminemom, Snoop Doggom, Kendrickom Lamarom, Mary J. Blige i 50 Centom  na ovogodišnjem Suber Bowl Halftime Showu.

Sljedećih su tjedana Dreovi albumi porasli na američkim ljestvicama, a glazbeni spot za njegov i Snoopov singl iz 1999. godine “Still D.R.E.” dostigao je milijardu pregleda na Youtubeu.

Uskoro stiže album “Detox” najavljen 2002.?

U ožujku ove godine, Snoop je tvrdio da je postao vlasnik master vrpci za Dreov debitantski album,”The Chronic” iz 1992., kada je kupio Death Row Records. Dre je uzvratio na te tvrdnje, rekavši da posjeduje 100 posto prava i mastera za njegov već klasik album. Sljedećeg mjeseca Dre je slikan u studiju s Fat Moneyem, koscenaristom posljednjeg albuma Kanyea Westa “Donda 2”.

Došlo je to nakon što su se počele vrtjeti glasine oko mogućeg izdanja Dreovog dugo odgađanog albuma “Detox”, koji je prvi puta najavljen 2002., ali se još uvijek nije materijalizirao ni nakon dva desetljeća. Pričalo se da će Dreov novi album biti najavljen za prosinac prošle godine, nakon što je Grandmaster Flash nekoliko mjeseci prije toga tvrdio da će “promijeniti igru”. Rad na toj ploči – za koju je Flavor Flav također tvrdio da će biti gost, navodno je završen u studenom 2020. godine. Prema Diamond D-u, album bi mogao trajati oko dva sata. To, naravno, tek treba biti službeno objavljeno.

Naslovna fotografija: @drdre

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime