Utorak, 9 travnja, 2024

Mixer Book Club: Top 5 kriminalističkih knjiga za sve ljubitelje drame

Ako ste zaljubljenik u dobro štivo puno mračnih tajni i ludih zapleta, donosimo vam nekoliko prijedloga koji vas neće razočarati

Iako je sve ljepše vrijeme i dani su dulji, večer je idealna za pročitati neko dobro i zanimljivo štivo.  Ako vam je plan svaku večer pročitati barem desetak stranica neke dobre knjige, a volite da ima puno mračnih tajni i dobrih zapleta, donosimo vam nekoliko prijedloga koji vas neće razočarati: 



Willow Rose- Ne laži mi 

Sophie Williams je dvanaestogodišnja sportašica koja je bila na ljetnom izviđačkom kampu. Međutim ona se s tog kampa nije vratila. Tri mjeseca kasnije na plaži Cocoa Beach, nađeno je njeno tijelo u vreći za spavanje. Nakon nestanka sina jednog poznatog senatora, bivša FBI agentica Eva Rae Thomas odlučuje biti dio istrage i time krši obećanje koje je dala svojoj djeci. Istragu vodi njen prijatelj iz djetinjstva  Matt Miller i kako sve više istražuju nailaze na sve kompliciranije tajne. To će Sophie dovesti u situaciju gdje će se njoj dragi ljudi naći u smrtnoj opasnosti.


 Danya Kukafka- Bilješke o jednom pogubljenju

Ansel Packer će zbog svojih zločina biti pogubljen za 12 sati. On ne želi umrjeti nego upravo suprotno, želi biti prihvaćen i slavljen. Njegovu životnu priču sazajemo kroz njegovu majku, sestru i detektivku. Dok Ansel čeka svoju smrt, ove žene se vraćaju u prošlost i pokušavaju ispraviti njegove greške.

Angela Marsons- Krvne veze

Socijalna radnica i majka ubijena je ubodom u srce. Na prvu se čini kao nesretan slučaj ali inspektorici Kim Stone koja vodi istragu nešto ne odgovara. Nova žrtva je lokalni ovisnik koji je ubijen na isti način kao i predhodna žrtva. Kada to saznaje, Kim zaključi da ima posla sa istim ubojicom. Posao joj dodatno otežava činjenica da dvije žrtve nisu povezane te komplicirana istraga postaje još zamršenija kada dobiva pismo od doktorice Alex Thorne. Alex je sociopatkinja koju je Kim stavila u zatvor, ali Alex odluči napast Kim dovodi joj Kiminu majku koja je odgovorna za smrt njenog brata. Broj žrtava se povećava te Kim i njen tim riješavaju tajne i sve su bliže pronalasku ubojice. Jedan je u smrtnoj opasnosti ali Kim nije u mogućnosti da ih spasi. 

T.M. Logan- Ulov

Ed je oduševljen jer će upoznati svog budućeg zeta, zaručnika njegove kćeri jedinice. Ryan je na prvi savršen zet ali jedino Ed primjećuje da nešto nije uredu sa Ryanom. Zabrinut zbog činjenice da mu je kćer možda u vezi sa psihopatom, Ed pokušava otkriti Ryanovu mračnu stranu. Eda muče demoni iz prošlosti koji ga krive za smrt trogodišnjeg sina ali i dalje istražuje prošlost budućeg zeta. Što više istažuje to je udaljeniji od kćeri i ostatka obitelji koji i dalje misle da je Ryan savršen muž za Edovu kćer. 

Adele Parks- Laži, laži, laži

Daisy i Simon su bračni par čiji brak nije onakav kakvim se čini. Nakon godina čekanja, sve je došlo na svoje mjesto rođenjem kćeri Millie. Simon ima problema sa alkoholom ali Daisy je na to naviknuta. Sve dok jedne večeri stvari ne izmakne kontroli na jednoj zabavi. Nakon te večere njihova tročlana obitelj više nikad neće biti ista. 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime