Subota, 23 ožujka, 2024

Biografija Chrisa Cornella donosi prvu detaljnu priču o legendi grunge scene

Temeljito istražena biografija s kojom će ljubitelji glazbe, ali i kulture općenito, podsjetiti na grunge eksploziju, ali i na talent i osobnost legendarnog rockera

“Total F*cking Godhead” – fraza je kojom se u svijetu grunge glazbe opisuje iskustvo koje drugi superlativi ne mogu opisati i upravo takav naslov, složit će se mnogi fanovi, gotovo je idealan za prvu sveobuhvatnu biografiju Chrisa Cornella, jednog od najutjecajnijih članova i “graditelja” grunge scene.



Riječ je o temeljito istraženoj biografiji s kojom će ljubitelji glazbe, ali i kulture općenito,  podsjetiti na grunge eksploziju, ali i na talent i osobnost legendarnog rockera koji je tragično preminuo 2017. godine.

Vijest o njegovoj smrti šokirala je cijeli svijet. Tog četvrtka, 18. svibnja 2017., strune rock svemira negdje su se rasparale i glazbeni svijet izgubio je jednog od najznačajnijih i najutjecajnijih rock vokala svih vremena. Chris Cornell, frontmen grupa Soundgarden, Audioslave i Temple Of The Dog, preminuo je u s nedavno navršene 53 godine.

Poznat po moćnim vokalnim sposobnostima s rasponom od gotovo četiri oktave, ali i kao respektabilan autor ovaj glazbenik svijetu je ostavio impresivan opus među kojima se neke pjesme izdvajaju kao revolucionarne i kao prekretnice prema nekim novim glazbenih pokretima.

Corbin Reiff, glazbeni novinar iz Seattlea, na 340 stranica kronološki prati život jednog od najboljih i najprepoznatljivijih pjevača svih vremena: od odrastanja i prvih bendova, sve do formiranja Soundgardena s kojim je ’90-ih dominirao glazbenom scenom i popularnom kulturom, skupa s Pearl Jamom, Alice in Chains i Nirvanom.

Chris Cornell biografija / Rockmark

U izdanju obogaćenom izjavama onih koji su bili bliski s Chrisom Cornellom, nije zaboravljena niti Cornellova dinamična solo karijera, vrijeme koje je proveo u grupama Audioslave i Temple of the Dog, a dotiče se i problematičnih godina u kojima se neprežaljeni glazbenik borio s ovisnošću.

U izdanju glazbene knjižare Rockmark, knjiga je u Hrvatskoj objavljena istodobno kada i u cijelom svijetu, a redovna cijena knjige iznosit će 139 kuna.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime