Ponedjeljak, 23 rujna, 2024

Kritika filma: Ghosted: Zabavan pokušaj Mr. & Mrs. Smith s lošom podjelom uloga

Šarma, karizme, međusobne kemije, seksipila, duhovitosti i uvjerenje gledatelja da su ovdje iz pravih razloga, a ne samo puste ambicije

Kad se odgonetne PR i menadžerska mašina koja stoji iza pokušaja guranja Ane De Armas u prvu ligu seksipilnih hollywoodskih ljepotica, bit će razotkriven dobar dio propalih laboratorijskih pokušaja usiljenog stvaranja situacija i poligon mapa za zvijezde koje to nisu. Tako i neuspjesi filmova ovog tipa koji budu žrtve krivih podjela i još krivljih ambicija.



Naime, akcijska komedija i pretjerancija, koja želi biti Mr. & Mrs. Smith, pati od pretjerano lošeg castinga i podjele vodećih dviju uloga.

Ako zažmirite na početne scenarističke neuvjerljivosti razvojem filma, ispast će da je shablonizirani scenarij zapravo najbolja stavka filma i da su povremeni momenti i replike uistinu zabavni. Ali istovremeno ćete biti dočekani na volej očekivanja i primisli kako je to tek sve dobro moglo izgledati uz nekog daleko šarmantnijeg, seksualnijeg, vickastijeg, naprosto interesantnijeg nego su producenti ovog filma i glumci Chris Evans i Ana De Armas. On u pokušajima preskakanja svoje bezličnosti i ona  pokušajima nametanja sebe kao trep trep slatkice koja će mijenjati Penelope Cruz tip žene i oporaviti se od debakla ne toliko strašnog “Blonde”.

Neuvjerljivo i nespojivo

Tamo gdje su Brad Pitt i Angie Jolie eksplodirali svojom nepritajenom kemijom ovo dvoje laboratorijskih zamoraca glumata i ispunjava školske vježbe u iznimno neuvjerljivom igranju dvoje nespojivih spojenih u špijunsku aferu. Priča je apsolutno nebitna iako ima nekoliko zgodnih twistova i odličnu premisu po kjoj se potencijalna usiljena romansa pretvara u spy komediju, a sporedni Adrian Brody samo diže postotak pojavnosti jer u ovakvom neglumačkom društvu on realno nema što tražiti.

Scenaristi Rhett Reese, Paul Wernick, Chris McKenna, Erik Sommers u ulogama spasitelja filma mogli su pokušati inzistirati na drugačijem omjeru snaga i bar pokušati dobiti glumicu s profilom tipa Jen Lawrence ili Margot Robbie koje bi od ovakve role znale napraviti i akciju i seksipil. A u glumačkom svijetu i ponudi sve istočnije i južnije od Chrisa Evansa mogla je biti bolja odluka.

Film je na trenutke zabavan, poglavito onda kad akcija poždere dijaloge i ne dozvoljava dramske trenutke između dvoje glavnih glumaca koji pate od kroničnog nedostatka poglavito svega što se zahtijeva za nošenje filma ovog tipa. Šarma, karizme, međusobne kemije, seksipila, duhovitosti i uvjerenje gledatelja da su ovdje iz pravih razloga, a ne samo puste ambicije.

6/10

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime