Subota, 12 listopada, 2024

Zašto svi putovi ovog ljeta vode u – Zadar?

Uživajte u lokalnim specijalitetima, klapskoj glazbi i čarobnoj atmosferi ljetnih noći na šetnici obasjanoj svjetlošću punog mjeseca, bakljama i svijećama

U Zadar su pristigla djela najpoznatijeg uličnog umjetnika na svijetu! Legendarni Banksy je jedan od najkontroverznijih umjetnika današnjice zbog nepoznatog identiteta, a sjajnu izložbu pod nazivom “Zadar does Banksy” možete posjetiti u Kneževoj palači do listopada. To je samo jedno od atraktivnih događanja koja vas ovdje očekuju, jer Zadar je definitivno najpoželjnije odredište ovog ljeta!



Zadar je popularno odredište

Ne propustite Festival Punog mjeseca koji će se održati od 10. do 12. kolovoza. Uživajte u lokalnim specijalitetima, klapskoj glazbi i čarobnoj atmosferi ljetnih noći na šetnici obasjanoj svjetlošću punog mjeseca, bakljama i svijećama. Ljubitelje glazbe iz 80-ih oduševit će Vaicanto Festival koji će se održavati od 26. srpnja do 11. kolovoza na različitim lokacijama starog grada. Poseban trenutak bit će koncert jednog od najvećih svjetskih Queen tribute bendova.

Posjeta Zadru nije potpuna bez obilaska Morskih orgulja i instalacije Pozdrav suncu, šetnje Kalelargom te posjeta crkvama Sv. Donata, Kneževoj palači i Providurovoj palači. Dan možete završiti uživajući u koktelu s pogledom na prekrasan zalazak sunca, čaši dobrog vina ili kušajući lokalne specijalitete.

Falkensteiner Resort Punta Skala
Restaurant TIAN
Falkensteiner Resort Punta Skala

Brojne atrakcije za djecu

Escape roomovi, Muzej iluzija, potraga za blagom i virtualna šetnja gradom samo su neke od aktivnosti koje će izmamiti osmijeh na dječja lica. Također, tu su i Adventure park Zadar koji pruža dozu adrenalina te Buffalo Bill City u Vrsima koji će vam donijeti doživljaj Divljeg zapada usred Dalmacije. Recept za savršen ljetni odmor: uživajte, budite aktivni i opustite se, bez obzira na to jeste li veliki ili mali.

Obiteljski all-inclusive odmor u Zadru

Ljetni odmor ne može proći bez mirisa borova i zvukova mora, a upravo takvu oazu udaljenu samo 15 minuta šetnje od centra Zadra pruža Falkensteiner Club Funimation Borik. Ovaj obiteljski all-inclusive hotel poznat je po opuštajućoj atmosferi za roditelje i mnogobrojnim uzbudljivim aktivnostima za djecu, poput sportskih aktivnosti, radionica, tematskih zabava te velikog unutarnjeg i vanjskog bazena s toboganom.

Obiteljski kampiranje

Uživajte u slikovitom dalmatinskom okruženju i stvorite uspomene koje će trajati cijeli život. Falkensteiner Premium Camping Zadar, koji je prepoznat kao jedan od najboljih kampova u Hrvatskoj i osvojio brojne nagrade, idealan je izbor za obiteljsko kampiranje, bez obzira odlučite li se za kampiranje ili boravak u šarmantnim mobilnim kućicama!

Premium Camping Zadar

Čarobna zelena oaza

Ako želite provesti odmor u privatnoj zelenoj oazi udaljenoj samo kratkom vožnjom od Zadra, nema boljeg izbora od čarobnog Falkensteiner Resorta Punta Skala. Obitelji će ovdje pronaći svoje mjesto pod suncem u Family Hotelu Diadora, posebnom mjestu stvorenom za obiteljsko uživanje, gdje vas čeka Falky Land – mjesto zabave za djecu na više od 750 m2, multimedijska soba, kino, sportski tereni, Free Play zona, vanjski zid za penjanje, Valo jump, Valo climb, Baby Land… i mnoge druge akademije te zabavni ljetni festival!

Za romantično ljetovanje u paru tu je Hotel & Spa Iadera, poznat po posebnoj mediteranskoj atmosferi, prostranoj SPA zoni, raznolikim sportskim i zabavnim aktivnostima te nečemu potpuno posebnom – pop-up ljetnoj inačici svjetske gastronomske senzacije TIAN am Meer! Ovog ljeta svakako trebate isprobati vegetarijanske i veganske specijalitete vrhunskog chefa Paula Ivića, koji je nagrađen Michelinovom zvjezdicom, četiri Gault Millau točke i Michelin Green zvjezdicom.

Naslovna fotografija: 44 Izložba Banksy does Zadar II Palače 2023, Foto Bojan Bogdanić

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime