Petak, 18 listopada, 2024

Oprah preporučuje: 10 najboljih knjiga za ljeto

Donosimo vam 10 prijedloga ove sjajne TV voditeljice koji su savršeni gdje god se vi nalazili; na plaži, na kampiranju ili u svoja četiri zida. Neki naslovi su i na popustu, pa požurite!

Već smo stigli do polovice ljetnog perioda i možemo reći da nam je uz kupanje omiljena aktivnost – čitanje. Ako ste i vi jedni od onih koji nigdje ne idu bez svog omiljenog štiva, onda je ovaj članak za vas. Sigurno nekad pomislite kako ste sve pročitali i na policama u knjižarama nema ‘ništa nova, ništa nova’. Ako vam i tu ništa ne zapinje za oko, Oprah Winfrey vam stiže upomoć. Donosimo vam 10 prijedloga ove sjajne TV voditeljice koji su savršeni gdje god se vi nalazili; na plaži, na kampiranju ili u svoja četiri zida. Neki naslovi su i na popustu, pa požurite! 



Yellowface 

Juniper Song, nekada poznata kao June Hayward, svjedočila je tragičnom događaju u svojoj kuhinji. Njezina prijateljica, poznata izdavačka senzacija Athena Liu, preminula je od gušenja vlastitim palačinkama. U trenutku kada je June stavila nedovršeni rukopis svoje pokojne prijateljice u torbu, započinje njezino nevjerojatno putovanje bez povratka. Ova intrigantna priča držat će vas napetim do posljednje stranice. Satira na temu društvenih medija pojačat će neizvjesnost, a možda čak i iznenaditi. 

The Three of Us

Ova mračna komedija prati dobrostojeći britanski par iz Nigerije i ženinu najbolju prijateljicu, ali otkrit ćemo vam da prijateljica i muž osjećaju međusobni prezir. Sukobi dolaze do izražaja jednog pijanog poslijepodneva u njihovoj dizajnerskoj kuhinji, gdje dvije žene piju nekoliko boca vina prije nego što muž stigne kući. Radnja se izmijenjuje između njih troje kroz zlobno smiješan prikaz događaja. Djelo je drugačije od svega što ste čitali u posljednje vrijeme, ali je istovremeno jako dobro povezano kao cjelina. 

Loot

U indijskom kraljevstvu 18. stoljeća, daroviti 17-godišnji dječak surađuje s francuskim mentorom, genijalnim urarom, kako bi izradio automatiziranog drvenog tigra. Priča prati put ovog tigra kroz vrijeme i prostor, od Mysorea do Francuske i Engleske, obuhvaćajući razdoblje od 50 godina. Tigra ukradu britanske kolonijalne snage, ali njegov tvorac ne odustaje. Roman nudi kaleidoskopske detalje razdoblja, uz zanosnu prozu, lirski ton i dozu neizvjesnosti. Ova genijalna priča o odrastanju isprepletena je s političkom akutnošću, što je čini dodatno zanimljivijom. 

Excavations

Na osunčanom grčkom otoku, domu prvih Olimpijskih igara, odvija se obećavajuće arheološko iskopavanje. Četiri žene, koje se međusobno ne podnose, i jedan zločesti profesor, koji pokušava napredovati u svojoj karijeri, postaju ključni akteri ove priče. Uz cijelu priču, zakopani drevni kip krije tajnu poruku iz prošlosti. Koristeći ovaj intrigantan zaplet, Myers dodaje zdravu dozu humora, stvarajući ljetnu avanturu idealnu za čitanje dok ste na odmoru. Roman nas vodi na nezaboravan put u grčku povijest, donoseći osmijeh na lica čitatelja dok otkrivamo misterij prošlosti i uspon komičnih situacija.

Wine People

Ovaj primamljivi roman je baš poput finog vina s mnogo slojeva okusa. Na početku nas uvodi u glamurozni svijet industrije visoke drame, od dvoraca do ureda, otkrivajući kulise iza toga. Međutim, to je samo prvi sloj priče. Zatim nam otkriva priču o izvanrednom prijateljstvu između dvije snažne i briljantne, ali vrlo različite žene, koje su spojene zajedničkom strašću prema čarobnim užicima i opasnostima vina. Kroz ovo neodoljivo štivo, čitatelji će doživjeti dubine likova i intriga, poput istraživanja bogatstva okusa u čaši vina.

Fireworks Every Night

Obitelj Borkoski dolazi u južnu Floridu bez mnogo sreće, no brzo se stvari mijenjaju. Tata počinje prodavati rabljene automobile, a djevojke uživaju na bazenu u kampu KOA odjevene u bikinije. Međutim, teško je odrediti trenutak kada stvari krenu nizbrdo. Ovisnost, mentalna bolest i izdaja postupno se uvlače u njihove živote. Raymer majstorski balansira tugu ove priče s izvanrednim humorom, dubokim suosjećanjem i prekrasnim opisima prirodnog svijeta. Roman je savršen čitanje za opuštanje nakon dugog pješačenja kroz životne izazove, pružajući jedinstvenu i značajnu perspektivu o obitelji i ljudskim vezama.

The Good Ones

Nicola se vraća u Virginiju gotovo dvadeset godina nakon nestanka svoje prijateljice s fascinacijom pravim zločinom i mnogo pitanja. Međutim, ova blisko povezana zajednica krije mnoge tajne, a istraživanje prošlosti može razotkriti sve. Roman donosi neugodno ispitivanje složenih veza između tinejdžerica i ograničenja ženskosti. Obožavatelji filmova “The girls” od Emme Cline i “Sharp objects” od Gillian Flynn će uživati u Stewartovom misterioznom prikazu rodnog grada sa zapletom koji će ih držati u napetosti do posljednje stranice.

 Lucky Dogs

Iz pakla koji je bio zavrzlama s Harveyjem Weinsteinom, oživljava duhovita i prodorna priča o dvjema ženama. Prva je Meredith, bivša zvijezda koju je moćni producent silovao u hotelskoj sobi i sada se skriva u Parizu kako bi napisala svoje memoare. Druga je Nina, slučajno spašava Meredith od neugodnog susreta na štandu sa sladoledom Berthillon. Radnja romana proteže se od Los Angelesa i Sarajeva do Tel Aviva i Floride, pružajući čitateljima uzbudljivu i zapanjujuću priču o njihovom životu. Helen Schulman kreira intrigantnu priču koja će vam oduzeti dah, kombinirajući moćne teme i duboke emocije koje će vam se urezati u pamćenje.

My Murder

Uzbudljiv triler započinje kada se Lou, supruga i majka koju je ubio serijski ubojica, neočekivano vraća svojoj obitelji putem kloniranja koje sponzorira vlada. Ona izgleda isto, osjeća se isto i ima sjećanja, ali postoji jedan zapanjujući detalj – ne može se sjetiti okolnosti svoje smrti. Autorica Williams uvodi spekulativno-fikcijski element u priču, stvarajući impresivnu književnu vožnju koja spaja napetost i neočekivane obrate. Ovaj roman će vas uvući u svoj svijet tajni i uzbuđenja, slično vožnji toboganom, dok se suočavate s pitanjima o identitetu, obitelji i ljudskoj prirodi.

Save What’s Left

Nakon brodoloma u braku, Kathleen odlučuje kupiti vikendicu na obali u potrazi za izlascima sunca i samoćom. No, umjesto toga, suočava se s neprekidnom izgradnjom prije zore i ratom u odboru zajednice. Neočekivano, Kathleen se pridružuje ludoj grupi ogorčenih susjeda i postaje dijelom zajednice za koju nije ni znala da želi. Priča otkriva bezobzirno smiješne sukobe u susjedstvu, ali istovremeno i nježne trenutke. Ovaj osebujan debi roman pronalazi ljepotu i ponovno otkriće na neočekivanim mjestima, pokazujući nam da se ponekad najljepši trenuci kriju iza neobičnih situacija.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime