Petak, 22 ožujka, 2024

Izbor top knjiga idealnih za čitanje tijekom godišnjeg odmora!

Bez obzira na  to gdje planirate provesti godišnji odmor, ne propustite iskoristiti slobodno vrijeme da uronite u svijet mašte nagrađivanih autora i svjetskih bestsellera

Ima li što ljepše od čitanja dobre knjige na plaži na ležaljci u hladu? Ili u rashlađeno apartmanu negdje na planini u zelenilu?  Teško! Bez obzira na  to gdje planirate provesti godišnji odmor, ne propustite iskoristiti slobodno vrijeme da uronite u svijet mašte nagrađivanih autora i svjetskih bestsellera. Donosimo vam prijedloge top knjiga za čitanje tijekom godišnjeg odmora!



Ann Cleeves – Crni gavrani

Ann Cleeves jedna je od najpopularnijih suvremenih britanskih autorica kriminalističkog romana, dobitnica nagrade Duncan Lawrie Dagger (Zlatni bodež Udruženja pisaca kriminalističkih romana) za roman “Crni gavrani”. Roman govori o Fran Hunter koja otkriva tijelo svoje šesnaestogodišnje susjede Catherine Ross. Stanovnici spokojnog otoka upiru prstom prema jednom čovjeku – samotnjaku Magnusu Taitu. No, kada detektiv Jimmy Perez i njegovi kolege ustraju u nakani da prošire istragu, sjenke sumnje i straha nadviju se nad cijelom zajednicom. Prvi put u mnogo godina, Catherinini susjedi počnu nervozno zaključavati ulazna vrata svojih domova, svjesni da među njima živi ubojica.

Sarah Penner – Izgubljena ljekarna

Roman koji govori o ženi koju može spasiti samo srce i hrabrost druge žene. Tajna ljekarna, skrivena u sjenama Londona osamnaestog stoljeća, poslužuje neuobičajenu klijentelu. Žene diljem grada šapuću o tajanstvenoj osobi po imenu Nella, koja prodaje dobro prikrivene otrove. U međuvremenu, u današnjem Londonu, Caroline Parcewell desetu godišnjicu braka provodi sama. Kada nabasa na predmet povezan s neriješenim ubojstvima koja su London opsjedala prije dvjesto godina, njezin se život u zapanjujućem preokretu sudbine sudari s ljekarničkim. Taj sudar neće svi preživjeti…

Richard Osman – Klub istražitelja ubojstava četvrtkom

Roman Richarda Osmana, Klub istražitelja ubojstava četvrtkom britanska je književna senzacija koja je u samo tri mjeseca u Velikoj Britaniji prodana u više od milijun primjeraka i objavljena u četrdesetak zemalja. Još prije izlaska knjige iz tiska, prava za filmsku ekranizaciju kupila je producentska kuća Stevena Spielberga. Roman koji govori o spokojnom umirovljeničkom naselju, gdje se četvero vrlo različitih prijatelja sastaje jednom tjedno kako bi istraživalo nerazriješena ubojstva. Ali kada se okrutno ubojstvo dogodi baš na njihovu pragu, Klub istražitelja ubojstava četvrtkom zateći će se u žarištu svojeg prvog aktualnog slučaja.

P. A. Straubinger; Margit Fensl; Nathalie Karré – Fontana mladosti

Knjiga koja pokazuje kako redovitom meditacijom smanjiti stres i poticaje za prejedanjem te nudi mentalne tehnike koje će vam omogućiti postizanje učinaka trajne dugovječnosti. Naime višesatno nejedenje dokazano potiče pomlađivanje stanica: proces tzv. autofagije omogućuje čišćenje i regeneraciju tjelesnih stanica. Za njegovo je istraživanje dodijeljena i Nobelova nagrada za medicinu 2016. godine. Šesnaestosatni post temelji se upravo na tim znanstvenim spoznajama, a posve ga je lako učiniti sastavnim dijelom svakidašnjice. Nadahnite se i lako i bez muke promijenite svoj život!

Natasha Lester – Francuska fotografkinja

Kroz ratom razorenu Europu, od Italije do Francuske, roman Francuska fotografkinja priča nam priču o hrabrosti, ljubavi i oprostu. Roman je nagrađen uglednom nagradom RoNa’s za najbolji ljubavni roman 2020. godine. Kada Amerikanka Jessica May stigne u Europu 1942. kako bi pisala o ratnim zbivanjima, većina vojnika odlučna je u namjeri da joj zagorča život na svakom koraku. Troje prijatelja u paklu rata donijet će joj utjehu i potrebnu podršku. Desetljećima nakon Drugog svjetskog rata australska kustosica D’Arcy Hallworth dolazi u predivan francuski dvorac kako bi uredila fotografsku ostavštinu nepoznatog ratnog umjetnika. Ono što započinje kao zanimljiv posao dovest će D’Arcy do otkrića identiteta fotografa i zauvijek joj promijeniti život.

Lucinda Riley – Sedam sestara

Roman “Sedam sestara” prvi je roman iz povijesno-ljubavne sage o sedam sestara. Ova bestseller saga autorice Lucinde Riley je diljem svijeta prodana u više od 20 milijuna primjeraka. Nakon očeve iznenadne i misteriozne smrti, u domu iz djetinjstva okuplja se šest posvojenih sestara od kojih svaka dobije po jedan trag koji će je voditi na njezinom putovanju života. Maju, najstariju sestru koju prati prvi roman, trag odvodi na suprotnu stranu svijeta u dotrajalu vilu u Riju de Janeiru. U romanu se povijesne činjenice i elementi fikcije s takvom vještinom izmjenjuju da se čitatelj za tren izgubi u tajanstvenoj i očaravajućoj priči, a stranice se listaju same od sebe.

Goran Tribuson – Vilinska priča

Roman “Vilinska priča” koliko je roman toliko je i bajka, neobična i na trenutke nevjerojatna priča o trima ženama i trima ljubavima koje su bile osuđene na propast. Iako je ovo roman o nesretnom životu nesretnih ljudi, on je istodobno i vrlo zabavan, napet i pisan neodoljivim stilom njegova autora. Max Linder, glavni junak Vilinske priče, tipičan je lik kakve smo zavoljeli u brojnim romanima Gorana Tribusona: simpatični gubitnik kojega ponekad život, ponekad i sam sebe, baca na dno, a onda ponovno pronalazi način kako se vratiti. Iako ga se bogata obitelj rano odrekla, on baš i neće žaliti i neće zazirati ni od kakva posla: bit će policajac, istražitelj, švercer, vojnik, ali i trgovac nekretninama.

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime