Nedjelja, 21 srpnja, 2024

Izložbe, festivali i koncerti u kojima uživamo za vikend

Po prognozi ovaj vikend će nam padat kiša pa smo vas odlučili provest kroz kulturno zabavna događanja po glavno gradu, sigurni smo da ćete pronaći nešto za sebe

Iako je proljeće počelo prije nekoliko dana, prognoza za vikend je sličnija onoj zimskoj, ali to ne znači da trebamo očajavati. Zagreb je ovog vikenda prepun brojnog sadržaja uz koji ćete se zabaviti, a nećete pokisnuti. Po prognozi ovaj vikend će nam padat kiša pa smo vas odlučili provest kroz kulturno zabavna događanja po glavno gradu, sigurni smo da ćete pronaći nešto za sebe.Izložbe:

Retrospektiva Otona Ivekovića u Klovićevim dvorima

Galerija Klovićevi dvori 16. ožujka 2023. godine otvara retrospektivnu izložbu slikara Otona Ivekovića, jednog od vodećih umjetnika hrvatske moderne unutar koje se istaknuo kao najplodniji i najistaknutiji autor povijesnoga slikarstva. Retrospektiva je pokazala raznovrsnost i kvalitetu Ivekovićevih djela. Do danas pronađena su brojna Ivekovićeva djela koja su tek povremeno bila izlagana na izložbama, a cilj je ove izložbe predstaviti nova istraživanja o njegovu radu.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Galerija Klovićevi dvori (@galerija_klovicevi_dvori)

Jučer sam otkrio zlatnu boju-Ivan Kožarić u MSU-u

Na posebnom mjestu u Muzeju suvremene umjetnosti smjestila se izložba “Jučer sam otkrio zlatnu boju”, koja je nastala u sklopu radionice istog imena. Umjetnik Ivan Kožarić na zidovima svoga Atelijera u Muzeju suvremene umjetnosti napisao je “Umjetnost uvijek izmiče”. Bio je umjetnik koji je cijeloga života eksperimentirao i tragao za novim umjetničkim izričajima. Desetljećima prije na prvom radu izvedenom zlatnom bojom napisao je: “Jučer sam otkrio zlatnu boju”, 2. 12. 1970. 

Festival:

Projekt Ilica: Q’ART 

Projek se bavi transformacijom napuštenih javnih prostora u središtu Zagreba, odnosno u njegovoj glavnoj ulici Ilici. Izložbe, koncerti, plesne izvedbe i performansi, edukativne radionice za djecu i odrasle, ulične revije, buvljak, projekcije filmova na otvorenom i drugi pop-up događaji sastavni su dio projekta u svakom terminu održavanja. Cilj projekta je dugoročno promijeniti urbano iskustvo kroz društveno djelovanje umjetnika, udruga, sveučilišta, obrta i građana unutar zajednice.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Projekt Ilica: Q’ART (@projekt_ilica)

Koncerti:

Hybrid Festival @AKC MEDIKA  – 29/30/31.3.2023. Psy/dub/techno/tekno

Hybridfestival je manifestacija koja objedinjuje različite koncepte edukativnog, prezentacijskog i glazbenog programa kojiproizlazi iz svih elemenata psytrance kulture. Ciljevi festivala su: objediniti na jednom mjestu bitne čimbenike scene u Hrvatskoj i šire; dati mogućnost razvoja i edukacije mlađim pripadnicima party scene, kao i povezati novu i stariju generaciju iste te istražiti sve izričaje, razvoj i produkcije ove scene.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by akc.attack (@akc.attack)

 

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime