Utorak, 26 ožujka, 2024

Jedva čekamo: Još jedan fenomenalan koncert Zorana Predina uskoro u Lisinskom!

Uz najavu koncerta, Predin je predstavio i albume 'Gastarbajter trubadur' i 'Takšnih več ne delajo' koji su objavljeni na hrvatskom i slovenskom jeziku, a u fizičkom obliku nalaze se samo kao ekskluzivno vinilno izdanje, što je rijedak takav primjer u modernoj diskografiji

Zoran Predin, legendarni kantautor, rock glazbenik i pisac, predstavio je albume “Gastarbajter trubadur” i “Takšnih več ne delajo” u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Posebnost ovih albuma je to što su objavljeni na hrvatskom i slovenskom jeziku, a u fizičkom obliku nalaze se samo kao ekskluzivno vinilno izdanje, što je rijedak takav primjer u modernoj diskografiji.Istodobno je najavio i koncert u Lisinskom koji će se održati 3. ožujka. Taj će koncert ujedno obilježiti točno dvije godine koliko je prošlo od Zoranovog rasprodanog koncerta u Lisinskom kada je proslavio 40 godina uspješne karijere.

 Za glazbu, tekst i aranžman je zaslužan upravo Zoran

Na albumu “Gastarbajter trubadur” nalaze se već poznati singlovi poput “Čarape ispod sandala”, “Bez tragova i sjene”, “Gastarbajter trubadur” i “Pjesma o novoj zvijezdi”, a iste pjesme u slovenskoj verziji objavljene su na albumu “Takšnih več ne delajo”.

Glazbu, tekst i aranžman potpisuje sam Zoran, koji je na press konferenciji otkrio inspiraciju za naziv i koncept albuma: “Zadnjih godina nastupam više po regiji i svijetu nego doma. U tom duhu je taj gastarbajter trubadur jer gdje god sviram i pjevam, tu je moj dom. Jedino mi je drago što ne moram nositi pajkice kao što su to pravi trubaduri nosili.”

Urednica Klaudija Čular dala je uvodnu riječ i opisala izgled vinila: „Zanimljivost je i da oba vinila imaju različite omote, a za likovno oblikovanje zaslužna je kćer Zorana Predina, Zarja Predin.” Kada na slovenskoj verziji vinila pogledate kroz ključanicu na omotu, unutra vas čeka četiri-pet malih prinčeva, odnosno fotografija Zorana i pratećeg sastava.

O samom stvaranju na dva jezika, što albume čini posebnim, Zoran je rekao: “Zapravo sam većinu pjesama prvo napisao na hrvatskom jeziku pa sam za slovenačke napisao neke nove stihove.”

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime