Srijeda, 10 srpnja, 2024

Metal velikani Opeth potvrdili novi datum ekskluzivnog zagrebačkog koncerta

Koncert se trebao održati 22. ožujka ove godine, no zbog pandemije koronavirusa nastup je morao biti odgođen za 2021. godinu. Sve kupljene ulaznice vrijede i za novi termin

Legende švedskog progresivnog metala i jedan od najznačajnijih žestokih bendova posljednja tri desetljeća, veliki Opeth, potvrdili su novi datum zagrebačkog gostovanja: u Tvornicu kulture na svoj premijerni koncert u Hrvatskoj stižu 27. rujna 2021. godine.Ekskluzivan klupski koncert jedini je njihov nastup u regiji

Novi potvrđeni termin sjajna je prilika za domaće fanove da konačne uživo provjere Mikaela i ekipu, po mnogima svirački jednu od najboljih skupina glazbenika koje je metal žanr dao unazad dugo vremena.

Prošli su kroz mnoge žanrove, a najviše pohvala dobivaju za svoj moderni prog zvuk

S 13 studijskih izdanja iza sebe, od kojih je najnoviji “In Cauda Venenum” objavljen u rujnu 2019. godine, Opeth su kroz karijeru prolazili kroz mnoge žanrove, zadržavši se u posljednje vrijeme na klasičnom progresivnom rocku, koji je uz povremena skretanja ka starim žešćim smjerovima imao sada sve više upliva i jazza.

Album “In Cauda Venenum” uhvatio je tako niz pohvala glazbenih medija diljem svijeta, među kojima se ističe recenzija glazbenog portala Wall Of Sound koja ga, uz ocjenu 10 od 10, naziva najboljim izdanjem njihove prog ere.

Uz bogati glazbeni katalog i po mnogima na svom sviračkom vrhuncu, Opeth su danas institucija progresivnog modernog zvuka i band koji je utjecao na cijeli niz današnjih progresivnih bendova.

Podsjetimo, koncert se trebao održati 22. ožujka ove godine, no zbog pandemije koronavirusa nastup je morao biti odgođen za 2021. godinu.

Kao i za prethodno najavljeni termin i u sklopu novopotvrđenog koncerta u Tvornici kulture kao predgrupa će nastupiti islandski rokeri The Vintage Caravan.

Sve ulaznice kupljene za prvi termin vrijede i za 27. rujna.

Kome novi termin ne odgovara, povrat novca može izvršiti do 31. prosinca 2020. godine, a svi oni koji žele nabaviti ulaznice po cijeni od 200 kuna to mogu u Dirty Old Shopu, Rockmarku, Aquariusu, Dallas Shopu (Rijeka), te online i na svim prodajnim mjestima sustava eventim.hr. Ostane li ih, na dan koncerta iznosit će 230 kn.

Naslovna fotografija: Promo benda / Dostavili: LAA

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime