Ponedjeljak, 25 ožujka, 2024

Frontmen heavy metal sastava Judas Priest napisao “Priznanje”

"Budući da sam sada čist i trijezan, vjerojatno sam i sam prema sebi bio iskreniji i vjerniji nego ikad prije. Za ovo čovjek dobije samo jednu šansu i odlučio sam to napraviti kako treba."

Poznat kao “Bog Metala”, Rob Halford brojnim fanovima diljem planete otvorio je vrata u svoj svijet.



Autobiografija frontmena grupe Judas Priest naslovljena “Confess” čitateljima donosi vjerodostojan, napisan od srca i iskren pogled na pjevačeve uspone i padove, borbe s ovisnošću, nošenje s kritikama po pitanju njegove seksualne orijentacije te razne druge detalje iz njegovog privatnog i javnog života.

Uz Halfordove osobne “borbe”, naglasak je ipak na njegovom glazbenom putovanju te golemom značaju glazbe koja je oblikovala i obilježila njegov život: od rock and rollla kao životnog stila preko partijanja u kasnim osamdesetima do 50. obljetnice benda koja se slavi upravo u 2020. godini.

U pisanju mu je pomogao Ian Gittins, koautor knjige “The Heroin Diaries” Nikkija Sixxa.

“Confess je jedinstvena prilika koju sam dobio kako bih predstavio svaki mali dio sebe. Iskustvo dubokog zaranjanja, bez skrivanja ičega i oslobađajući se strahova, paralelno je bilo uzbudljivo, zabavno, uznemirujuće, strašno, ali i katarzično. Ništa nisam sakrio. Vrijeme je za – “priznanje” (eng. “Confess”).”

– opisuje Halford koji je u nedavnom intervjuu za UCR također otkrio:

“Budući da sam sada čist i trijezan, vjerojatno sam i sam prema sebi bio iskreniji i vjerniji nego ikad prije. Za ovo čovjek dobije samo jednu šansu i odlučio sam to napraviti kako treba.”

Knjiga “Confess” u izdanju Hachette Books objavljena za 29. rujna 2020. godine, a službene narudžbe moguće su OVDJE.

Odmah nakon što se autobiografija našla na policama dućana, grupa Judas Priest objavila je i službeni lyric video za jedan od najvećih hitova benda, originalno snimljen još davne 1990. godine, pjesmu “Painkiller”.

Velik broj fanova veselio se najavljenom koncertu grupe Judas Priest koji se ovog ljeta trebao održati u susjednoj Ljubljani. Slavljenička turneja u sklopu koji su trebali svirati i u blizini Hrvatske, nažalost je zbog pandemije, odgođena za 2021. godinu. U Ljubljanu stižu 31. srpnja iduće godine, a detalje o ulaznicama kao i popis svih odgođenih (ili otkazanih) koncerata može se naći OVDJE.

Naslovna fotografija: ShutterStock

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime