Subota, 23 ožujka, 2024

Metallica humanitarnim spektaklom prikupila više od 1,3 milijuna dolara

Metallica je ponovo pokazala svoje veliko srce! Humanitarnim online eventom "Live & Acoustic From HQ: Helping Hands Concert & Auction" prikupljeno je više od 1,3, milijuna dolara, a dobra vijest je i da je snimka koncerta još uvijek dostupna

Članovi grupe Metallica poznati su po humanitarnim djelovanju. Nakon prošlogodišnje donacije od 250.000 eura za izgradnju dječje onkološke bolnice te Hetfieldovog doniranja vrijedne kolekcije automobila, niz dobrih djela nastavili su humanitarnim online koncertom s ciljem borbe protiv gladi i drugih posljedica koronavirusa.Sve to rade u sklopu svoje humanitarne zaklade All Within My Hands, osnovane 2017. godine, a najnoviji humanitarni nastup održali su 14. studenog ove godine.

Prvi streaming koncert metal glazbe
Online događaj proglašen je prvim streaming koncertom metal glazbe koji je prikupio više od milijun američkih dolara.
Točnije, više od 1,3 milijuna dolara – od prodaje ulaznica i dodatnih donacija gledatelja.
Sva prikupljena sredstva bit će usmjerana partnerima AWMH zaklade, a namjena im je pružanje pomoći u smanjivanju svjetske gladi, ali i generalne pomoći onima kojima su uslijed pandemije našli na ulicama te se nose sa strašnim posljedicama prouzrokovanim koronavirusom.

Na koncertu “Live & Acoustic From HQ: Helping Hands Concert & Auction” Metallica je, na oduševljenje brojnih gledatelja, svirala i akustični i električni set, a sve skupa prenosili su iz kalifornijske bendovske rezidencije. Kao posebno iznenađenje, tijekom izvedbe pjesme “All Within My Hands” bendu su se, u ulozi pratećih pjevača, pridružili sinovi Hetfielda i Ulricha, Castor i Layne.

Tijekom akustičnog seta James Hetfield, Lars Ulrich, Kirk Hammett i Robert Trujillo izveli su ogoljene verzije svojih klasika “Blackened”, “Creeping Death”, “The Unforgiven”, “Now That We’re Dead”, “Nothing Else Matters” i “All Within My Hands”, ali i posebne obrade pjesme “When A Blind Man Cries” grupe DEEP PURPLE te svoju verziju hita Bob Segarove “Turn The Page”. Žestoki dio svirke obuhvatio je prearanžirane verzije pjesama “Disposable Heroes” i “Wasting My Hate” (koju su posljednju put uživo predstavili 2011. ), obradu folk klasika”The House Of The Rising Sun” te hitove “For Whom The Bell Tolls”, “Master Of Puppets” i “Enter Sandman”.

“Hvala vam što podržavate All Within My Hands i, još važnije, hvala vam što ste uz Metallicu čak i kada grmi i sijeva”, zahvalio je Lars Ulrich, bubnjar i osnivač benda te dodao:

“Volimo vas. Jedva čekamo da vas vidimo na koncertima u svakom kutu svijeta. Čim prije to bolje.”

Uz Ulricha, zahvalama svima koji su podržali još jedan AWMH projekt, gledajući koncert, donirajući ili sudjelujući u online aukciji memorabilije benda, pridružuju i ostali članovi benda, a dobra vijest je da svi još stignemo sudjelovati! Naime, ako niste prisustvovali ovom jedinstvenom online događaju, a željeli biste vidjeti kako je bilo – još uvijek možete! Nastavno na sjajan odaziv gledatelja, a s ciljem prikupljanja dodatnih sredstava za dobrotvorne svrhe, snimku koncerta je u svim dijelovima svijeta moguće pogledati sve do 1. prosinca. Aukciju i prodaju ulaznica za pristup streamingu možete naći OVDJE.

“METALLICA ništa ne radi polovično. Ovo je samo još jedan dokaz toga”, izjavio je o zakladi All Within My Hands gitarist benda Kirk Hammett zaključivši: 

“Našom glazbom dosad smo pomogli brojnim ljudima diljem svijeta, a sada imamo priliku pomoći i na drugačiji način.”

Podsjetimo, među prvim većim dobrotvornim projektima Metallice, bio je prvi službeni akustični album benda, “Helping Hands… Live & Acoustic At The Masonic”, snimljen uživo u San Franciscu, također u sklopu njihove AWMH zaklade. Osim što je to bio prvi (i zasad jedini) akustični album Metallice također ga karakterizira plemenit čin – svi prihodi od prodaje ulaznice za koncert, također i kasnije od prodaje albuma, donirani su u dobrotvorne svrhe.  

“Poslužite se i društvenim mrežama, proširite vijest o humanitarnim gestama i tako potaknite i druge da učine isto!”

Na dobra djela, čak i ona mala, Metallica redovito podsjeća i potiče svoje fanove.

Naslovna fotografija: metallica.com

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime