Utorak, 26 ožujka, 2024

Čestitamo: Porto Morto ima jedan od najboljih albuma godine!

Bend je objavio tri singla s odličnim popratnim video spotovima, a sva tri spota su snimili u vlastitoj produkciji. Singl 'Vrijeme za čilanje' našao se i u prijedlozima za Pjesmu godine nagrade Rock&OFF

Porto Morto su prije samo nekoliko tjedana objavili dugoočekivano studijsko izdanje “PORTOPOP”, a upravo taj album našao se na listama najboljih domaćih albuma ove godine po mišljenju gotovo svih relevantnih kritičara i medija. Album je ušao i u prijedloge za nominaciju u kategoriji “Album godine” za nezavisnu novinarsku glazbenu nagradu Rock&OFF.“PORTOPOP” je treći autorski LP album grupe Porto Morto, izdan i sniman u vlastitoj indiependent produkciji jeboTon, u studiju Šećer. Roko Crnić i Hrvoje Klemenčić su glazbeni producenti, bend broji istih sedam članova (Matija Brajković/gitara, Matej Perić/bubnjevi, Marijan Uroić/udaraljke, Antun Aleksa/saksofon, Marin Živković/saksofon), kao i na prethodnom “Portofonu”. Mikseve pjesama radili su uz pomoć Iso Mikija (KUKUS) i Hrvoja Nikšića (ex Šumovi protiv valova, Kramasonik), a u masteringu im se pridružuju Višeslav Laboš i Dominik Kisić (Lobotomija). 

Ove godine su objavili čak 3 singla s videospotovima

Bila je ovo vrlo produktivna godina za jedan od najkvalitetnijih domaćih bendova. Objavili su tri singla s odličnim popratnim video spotovima, a sva tri spota su snimili u vlastitoj produkciji. Singl “Vrijeme za čilanje” našao se i u prijedlozima za “Pjesmu godine” nagrade Rock&OFF. 

Porto Morto su objavili session verzije singlova “Čekam ih” te “Vrijeme za čilanje” iz vlastitog studija Šećer, a objavljen je i remix pjesme “Čekam ih”. Nastupili su diljem Hrvatske i regije na festivalima i samostalnim koncertima unatoč pandemiji koronavirusa te su rasprodali koncert održan u sklopu “Ljeta u MSU” u lipnju ove godine. 

Bend je izvodio autorsku glazbu uz filmove Bustera Keatona u zagrebačkoj Laubi i na Motovun Film Festivalu te su snimili Eksperiment za Porto Morto DJ set, a nastupali su s DJ setom u nekoliko navrata. Osim toga, igrali su i predstavu “Nepoznata iz Seine” u Teatru &TD u kojoj su svirali autorsku glazbu, ali i glumili.

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime