Ponedjeljak, 12 veljače, 2024

‘Certified Lover Boy’: Drake s albumom ispisuje povijest s 9 pjesama u Top 10

Drake je postao prvi solo umjetnik u povijesti koji je istodobno debitirao na prvih pet mjesta sa svojim pjesmama. Samo su Beatlesi imali pet pjesama koje su zauzele prvih pet pozicija, a to je bilo 1964., prema Billboardu 

Ovo je Drakeova godina! Pjesme s novog albuma popularnog repera su na 9 od 10 prvih mjesta na Billboard Hot 100 ljestvici. Ovo je najbolji uspjeh koji je bilo koji izvođač do sada postigao u povijesti.Prije CLB-a, četiri su albuma imala po 7 pjesama u top 10 Billboard Hot 100 listi: ‘Thriller’ Michaela Jacksona, ‘Rhythm Nation 1814’ Janet Jackson, ‘Born in USA’ Brucea Springsteena i Dreakov album ‘Scorpion’ iz 2018.

Prvi u povijesti

Ovo nije jedini Drakeov uspjeh s CLB-om. Njegova pjesma ‘Way 2 Sexy’ koju je snimio s Future i Young Thug-om, nalazi se na 1. mjestu na ljestvici. Drake je tako postao prvi solo umjetnik u povijesti koji je istodobno debitirao na prvih pet mjesta sa svojim pjesmama. Samo su Beatlesi imali pet pjesama koje su zauzele prvih pet pozicija, a to je bilo 1964., prema Billboardu. 

Osim toga, ‘Sexy’ je Drakeova rekordna peta pjesma koja se našla na 1. mjestu Hot 100. Prije nje su na prvoj poziciji bile ‘God’s Plan’, ‘Nice for What’, ‘Toosie Slide’ i ‘What’s Next.’ 
Što se tiče ostatka albuma, sve 21 pjesme s novog albuma su na ljestvici Top 40 Hot 100. Drake se time pridružio Mariah Carey, Rihanni i Beatlesima kao jedinim glazbenicima u povijesti ljestvice koji su proveli cijelu godinu na broju 1, a ‘Way 2 Sexy’ mu je donio i 52. tjedan na vrhu.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Champagnepapi (@drakeofificial)

Drake trenutno debitira na vrhu ljestvica Hot 100 i Billboard 200 a time se pridružio Justinu Bieberu, BTS-u i Taylor Swift kao jedinim izvođačima koji su debitirali na vrhu oba grafikona istodobno. 
Koje će još rekorde oboriti, vrijeme će tek pokazati.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime