Nedjelja, 24 ožujka, 2024

‘Driving Home for Christmas’ zbog restrikcija postao viralna šala

Društvene mreže bujaju porukama i popularnim 'memovima' u kojima se Chrisa Reu šaljivo poziva da "okrene auto na prvom izlazu s autoceste" budući da ne može napustiti grad, ili u našem slučaju - županiju

Nezaobilazna blagdanska pjesma Chrisa Ree Driving Home For Christmas svake godine uoči Božića prikupi zavidan broj emitiranja. Tako je i ove godine, no uz dodatni i posve neočekivani plot twist!Uz to što ćete ovu mnogima omiljenu blagdansku uspješnicu redovito čuti na radio stanicama, pjesma je ovih dana naglo buknula i kao viralni hit! Ili – točnije – kao viralna šala!

Viralne šale s Chrisom Reom

Naime, nastavno na nove epidemiološke restrikcije koje su donesene ne samo u Hrvatskoj nego diljem svijeta, a posebno vezano uz ukidanje letova i aktualne posebne zabrane putovanja u i iz Londona (uslijed širenja nove mutacije koronavirusa), poznati hit o putovanju kući za Božić zavladao je i trending listama društvenih mreža.

Dok jedni ovu dirljivu pjesmu koja inače puni srca toplinom dijele iz nostalgije i čežnje da vide svoje voljene, drugi ju objavljuju uz poruku u kojoj izražavaju svoje frustracije, s treće su pak strane, sve te poruke ostale zasjenjene viralnim šalama u kojima se Chrisa Reu poziva se da “okrene svoj auto na prvom izlazu s autoceste” budući da ne može napustiti grad, ili u našem slučaju – županiju.

“Upravo sam vidio Chrisa Reu kako se polukružno okrenuo” – jedna je od brojnih inačica koje bujaju na Twitteru.

“Nikada nisam mislila da ću dijeliti probleme s popularnom osobom, a sada niti Chris Rea niti ja ne možemo kući za Božić. Rea, suosjećam, držimo se!”

“Ako nastavi voziti, Chris Rea je u zakonskom prijestupu” – također stoji u jednoj dosjetljivoj objavi. Uz ove navode i slične objave te brojne video asocijacije pojavio se i slikovni meme koji ilustrira kuću glazbenika opkoljenu policijskim službenicima, uz pripadajući šaljivi natpis: “Uživo ispred londonske kuće Chrisa Ree”:

Scenarij pjesme sa stihovima I’m driving home for Christmas/Oh, I can’t wait to see those faces/ I’m driving home for Christmas, yeah/ Well, I’m moving down that line.” (Putujem kući za Božić / Jedva čekam vidjeti sva ta lica / O da, putujem kući za Božić / Krećem se u toj koloni)” ove godine u većini slučajeva, čini se, ipak nije realan.

Božić nije otkazan unatoč propusnicama

Podsjetimo, prema odluci Nacionalnog stožera civilne zaštite i u Hrvatskoj od utorka 23. prosinca stupa na snagu zabrana napuštanja županije i mjesta prebivališta. Putovanja između županija do, kako je najavljeno, 8. siječnja 2021. godine bit će moguća samo uz valjane propusnice koje izdaju županijski stožeri civilne zaštite ovisno od mjesta prebivališta ili boravišta. Na privatnim okupljanjima moći će biti najviše deset ljudi iz dva kućanstva.

No, Božić nije otkazan! Neki će svoje voljene uspjeti vidjeti tek nakon Nove godine, no – za bolje raspoloženje – mi imamo spreman idealan glazbeni mix!

Blagdanski ‘mixtape’: Ovo je naš izbor 26 najljepših božićnih pjesama!

Naslovna fotografija: Pexels

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime