Subota, 23 ožujka, 2024

J.R. August u “opasnim vodama”

"Bilo je malo ekstremno, ali volim takve izazove" - opisuje glazbenik spot čija se estetika sjajno upotpunila s njegovim glazbenim senzibilitetom i izričajem

J.R. Augustglazbenik svjetskog kalibra i trostruki dobitnik nagrade Porinuključujući i onu najbitniju za album godine, predstavlja spot za treći singl s prvijenca Dangerous Waters.
J.R. August publiku je osvojio svojim neprikosnovenim talentom, a prvijenac Dangerous Waters dobio je mahom sjajne kritike, od objave se nalazi na listi najprodavanijih izdanja te je objavljen i kao bogato opremljeno dvostruko LP izdanje.
Naslovna pjesma jedan je od njegovih maestralnih uradaka, a spot je nastavak suradnje sa sjajnim redateljem Filipom Gržinčićem koji uz Slađanu Gržinčić potpisuje i scenarij.
„Snimanje spotova je uvijek zanimljivo, stresno i naporno u isto vrijeme. Zajedno s redateljem Filipom Gržinčićem ovaj put sam otišao korak dalje i doslovno se bacio u opasne vode izvorskog dijela rijeke Kupe koju toliko volim i za koju sam postao toliko vezan.” kaže Nikola Vranić te opisuje:
“Voda je bila ledena, a ja sam morao uskočiti u slap i pustiti da me voda nosi brzacima medu stijenama! Bilo je malo ekstremno, ali volim takve izazove pa mi je zbog toga ovo iskustvo bilo i najdraže što se snimanja spotova tiče!”
“Hvala Filipu, njegovoj ženi Slađani, Jasmini i plesnoj grupi Flame što su mi pomogli u ovom ludom pothvatu” – dodao je povodom objave videospota J.R. August. 

Plodnu suradnju s J.R. Augustom nastavio je i redatelj Filip Gržinčić koji o ideji i procesu snimanja videospota kaže:
„Spot govori o životu poput majske mušice koja zapravo izađe iz vode samo jedan dan, pari se i umre. Kako se još uz to J.R. bavi mušičarenjem i obožava hrvatske rijeke, scenarij je jednostavno morao uključivati odlazak na Kupu i scene mušičarenja, a ono posebno je to da su ga zarobile sirene ispod površine koje simboliziraju taj buran i neobičan život. Je li se to sve dogodilo ili je ipak to J.R. samo zamislio pogledajte u spotu kojeg smo snimali dva dana. Jedan dan u Rijeci, a drugi dan je uključivao avanturističko spuštanje do rijeke Kupe, hodanje po rijeci i snimanje u neobičnim uvjetima.”  
Fotografija: promo
Estetika spota sjajno se upotpunila s J.R.-ovim glazbenim senzibilitetom i izričajem i nema sumnje kako je pred J.R.-om još jedna sjajna godina, unatoč okolnostima koje su nas zadesile.
Album prvijenac na CD-u i vinilu i kolekcija EP-jeva Murky Waters među najprodavanijim su izdanjima od same objave.
Naslovna fotografija: J.R. August promo

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime