Subota, 23 ožujka, 2024

Dokazano istraživanjem: Postoji glazbeni album zbog kojeg će vas komarci zaobilaziti u širokom luku!

Nastavno na istraživanje koja je pokazalo kako Skrillexov hit rastjeruje komarce, farmaceutska tvrtka osmislila je glazbeni projekt koji bi trebao pomoći u borbi protiv ovih dosadnih nametnika

Jeste li znali da postoji glazbeni album koji rastjeruje komarce?Koliko god nevjerojatno na prvu zvuči, čini se da je ipak istina. Naime, nastavno na ranije provedena istraživanja, a koja su pokazala kako Skrillexov hit iz 2010. “Scary Monsters And Nice Sprites” uspješno rastjeruje komarce, švedska farmaceutska tvrtka osmislila je glazbeni projekt koji bi trebao pomoći u ljetnoj borbi protiv komaraca.

Dublji rezultati istraživanja pokazali su kako Skrillexova pjesma sadrži kombinaciju ekstremno visokih i niskih frekvencija koja odgovara određenoj vrsti insekata i kako je dodano u opisu – “zabavlja” komarce.

Znanstvenici su otišli i korak dalje te otkrili kako, za razliku od grupe komaraca koja je bila izolirana u tišini, komarci koji su izloženi pjesmi znatno manje ‘napadaju’ ljude.

Potaknuta rezultatima istraživanja, tvrtka Apotek Hjärtat osmislila je i snimila glazbeni album koji pomaže u prevenciji protiv uboda komaraca. Album je namijenjen prije svega djeci i sadrži dubstep remixe tradicionalnih dječjih pjesama.

Glazbenici koji su sudjelovali u projektu su dubstep duo Kloudmen koji su umijeće stvaranja elektroničke glazbe primijenili u pjesmicama kao što su “Itsy Bitsy Spider” ili “Head, Shoulder, Knees & Toes”.

Iako je prilično neobična alternativa za tradicionalni sprej protiv insekata, Apotek Hjärtat tvrdi kako njihova metoda nudi zabavan način za zaštitu od komaraca:

Nadamo se kako će ovo biti novi ljetni hitovi i da će roditelji i djeca uživati u vremenu provedenom bez komaraca. Kao poseban dodatak, pokazalo se kako je kombinacija tradicionalnih dječjih pjesama i dubstepa zapravo prilično “catchy” i zabavna” – poručila je Annika Svedberg, glavna farmaceutkinja

Slušanje takve glazbe komarce bi trebalo zadržati na sigurnoj udaljenost, a album je dostupan na streaming servisima diljem svijeta.

Osim što ovakva vrsta glazbe sprečava ubode komaraca, istraživanje je također pokazalo da utječe na smanjivanje njihovog razmnožavanje. Stručnjaci predviđaju kako će se na temelju istraživanja moći regulirati i sama populacija komaraca tj. smanjiti njihovo pretjerano razmnožavanje te tako utjecati i na prevenciju raznih bolesti koje komarci prenose.

Naslovna fotografija: Pexels

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime