Četvrtak, 21 ožujka, 2024

Kritika pjesme by Anđelo Jurkas: Matija Cvek & Funkensteins – Na jastuku

Za sve ljubitelje nimalo zahtjevnih stihova, shemica i lirskih stereotipa, saharoze i patetike, Cvek će iznimno funkcionalno otpjevati novu pjesmicu. Bradica je stilizirana i vokal više nego pouzdan, ostalo slobodno zanemariti...

I dok se na estradnoj sceni i dalje grupiraju kružoci analitičara koji pokušavaju shvatiti gdje i kako pjevač tipa Matije Cveka postaje nr. 1 eksploatirano pop grlo na tuzemnoj sceni, isti se u nedostatku i upražnjavanju mjesta takvih kapitalaca kakvi su Cetinski ili Houdek, svako toliko uz Marka Kutića ili Tolju predstavlja kao neka sigurna zona.Za sve ljubitelje nimalo zahtjevnih stihova, shemica i lirskih stereotipa, saharoze i patetike, poetskih dometa i fraziranja zadaćnica i poezije sedmaša osnovnoškolaca, Cvek će iznimno funkcionalno otpjevati novu pjesmicu božićnog piano uvoda i ugođaja.

Nježno, romantično, na rubu balada, uz jednako takav templeteovski video spot, domaće su zadaće odigrane na način “za koga je, toliko je”, on metaforizira na jastuku njegovih vrelih želja i naručju punom uspomena, on vam čuva mjesto. Pa eno, ako zatreba, bradica je stilizirana i vokal više nego pouzdan, ostalo slobodno zanemariti, generika je.

Ocjena: 7/10

Naslovna fotografija: Screenshot youtube

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime