Srijeda, 17 travnja, 2024

Kritika pjesme by Anđelo Jurkas: Pet Shop Boys: Dancing Star

'Dancing Star' je drugi komad s nadolazećeg novog albuma Nicka i Chrisa 'Nonetheless'

Inspiriran životom Rudolfa Nurejeva, baletana koji je prebjegao iz Sovjetskog Saveza postajući globalnom zvijezdom, singl/spot ‘Dancing Star’ je drugi komad s nadolazećeg novog albuma Nicka i Chrisa ‘Nonetheless’.Kroz video spot redatelj Luke Halls kombinira kadrove benda i novog baletana s arhivskim komadima Nurejeva, dok glazbeno nemate osjećaj da se apsolutno išta desilo od vremena prve polovice 80.-ih kada su momci figurirali par sezona kao melodična najbitnija electro pop postava.

Mimo slijepe sljedbe die hard fanova, glazbeno su ove pop slastičarnice i skice bile i ostale poprilično tanašne, kao i cijeli taj electro synth pokret koji je među morem bezličnih tek povremeno znao nekamuflirati istinski zanimljive vladare melodijama.

Između ‘Domino Dancing’ i ‘West End Girls’ nazalni Neilov vokal u novom singlu figurira doista samo kao hrana za dežurne nostalgičare koji se još uvijek sjećaju 80-ih kao frekventne mladosti. Pocket Palma će ih navesti kao uzorne i u tome će biti upravo najveći problem nove i ovakvih nalik stvari.

Ocjena: 6/10

Naslovna fotografija: YouTube Screenshot 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime