Srijeda, 17 travnja, 2024

Kritika pjesme by Anđelo Jurkas: Danijela: Žena

Obzirom na koga cilja i kome se obraća taj predmilenijski patos estrade korijenski iznikle iz dalmatinskih žalopojki ranih 80.-ih, ovo novoproducirano pakiranje u izvedbi vječne slatkice naše estrade dodaje kao još jednu kvačicu na dojam iznimno potentne stvari za ljubitelje ex Narodnog radija

Autore pjesme Danijele Martinović bi netko možda mogao obavijestiti da se dogodio Internet i da posuđivanje, skidanje, naslanjanje na uzore, da ne ogrubimo pretjerano prilikom one toliko omiljene riječi i spomena plagiranja. Naime, klavirski akordi početka ‘Žene’ lika potpisanog kao Raay gotovo su u ton identični frazi ‘Without You‘ proslavljene glasom Mariah Carey, a prije nje Harryja Nilssona premda se original piše hair rock čupavcima iz 70-ih Badfinger.Power chord balada je toliko prepoznatljiva sve do trena lirsko poetskog genija najstarijeg osnovnoškolca hrvatske estrade Nenada Ninčevića koji je pokušao napraviti emotivne stihove lomne, a osjećajno jake žene koja, eno, svim izazovima unatoč, ostaje zgrčenih pesti i osmijeha na licu sjediti usred velebnog zdanja rukama ispisanih pisama.

S obzirom na koga cilja i kome se obraća taj predmilenijski patos estrade korijenski iznikle iz dalmatinskih žalopojki ranih 80-ih, ovo novoproducirano pakiranje u izvedbi vječne slatkice naše estrade dodaje kao još jednu kvačicu na dojam iznimno potentne stvari za ljubitelje ex Narodnog radija. No, s obzirom na rebrendanje istog, moguće da će utjehu morati tražiti među lokalnim radio urednicima koji će ovaj all star crash na papiru prepoznati kao jedan od potencijalnih kandidata za estradni hit godine. Cesarica se zove, jel? Slušatelji glasajte, ovo je trep trep, vrh emocije.

Ocjena: 6/10

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime