Srijeda, 12 lipnja, 2024

Kritika pjesme by Anđelo Jurkas: Prljavo kazalište: Djeca su OK

Čak je i autopilotni manirist Bodalec uspio, vjerojatno na nečije drukanje, ubaciti onomatopeju među stihove i zaigrati malo klasike i standarde koje očekuješ od safe zone

Prljavci, oni Jajini i Bodalčevi, rasprodali su zagrebačku Arenu najesen. I pustili drugi datum odmah pored. Pa neće domaći rock narodnjaci dozvoliti da im susjedni folk narodnjaci zapišavaju teren. U jeku novih stvari sa ‘Starih navika’, Jajo, Boić i kompanija objavljuju dosad najbolju oldrockersku stvar izbora albuma.‘Djeca su OK’ gitarističkim riffom i aranžmanom, ritmom i produkcijom zove davnašnju sestru ‘Ne zovi mama doktora’, ali tekstualno u tandemo Jajo/Prajo nudi zasad najefektniju lirsku jednostavnost i pomalo sarkastičnu zbrajalicu generacijske brige za neke nove klince.

Čak je i autopilotni manirist Bodalec uspio, vjerojatno na nečije drukanje, ubaciti onomatopeju među stihove i zaigrati malo klasike i standarde koje očekuješ od safe zone. Ovo talasanje vremešnih rockera zvuči neočekivano i iznenađujuće životno. U kontekstu ‘suparništva’ s novim Valjkom Prljavci i Jajo pišu daleko suvislije stvari. Spot je u maniri lyric videa realizirao Vanja Černjul naglašavajući siluete više nego figure. Izgleda potrebno i posve opravdano modernistički.

 

Ocjena: 7.5/10

Naslovna fotografija: Screenshot YouTube 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime