Četvrtak, 21 ožujka, 2024

Kritika pjesme by Anđelo Jurkas: Khruangbin: May Ninth

Ono što su počeli prethodnim lahorastim singlom 'A Love International', Khruangbin nastavljaju uz krasnu animiranu spot temu umotanu u slavu životu

U kontekstu varijacija novopsihodelične glazbe i atmosferskih loungea koji to nisu, skorašnji zagrebački gosti koji samo što nisu rasprodali Šalatu, Khruangbin nastavljaju spot singlovima najavljivati novi studijski album ‘A La Sala’.Ono što su počeli prethodnim lahorastim singlom ‘A Love International’, nastavljaju uz krasnu animiranu spot temu umotanu u slavu životu. Redateljski par Jenny Lucia Mascia i Jeremy Higgins režirali su fluidan kratki crtić pretežito žućkastih tonova koji prati djevojčicu na putu od sebe do novog života.

Ležernost je odlika stila trojke čiji novi singlovi odišu i pulsiraju tempom soundtracka slavlja baznih životnih elemenata. Upotreba lead vokala i tretman istih je kao kod pratećih. Oni tek popunjavaju zvučnu sliku dozvoljavajući naglasak finoj gitarističkoj igri. Bilo šest ili tri minute, bilo sat i pol, rezultat i efekt je sličan.

Osjećaj koji stvaraju je bazna i nenametljiva ugoda. Osjećaj vođenja za ruku i dugih šetnji izgubljenim krajevima prirode za koje ste duvijek znali da postoje samo vas nitko nije poveo na ovoliko prisno šetanje snovima koje pretvaraju u stvarnost uz oniričke zvuke poput ovih.

 

Ocjena: 8/10

Naslovna fotografija: Screenshot Youtube 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime