Ponedjeljak, 27 ožujka, 2023

Najbolje pjesme 2023. godine: Od Miley Cyrus, Lane del Rey, Paramore do LET 3

Izredalo se podosta kandidata za najbolje stvari i singlove/spotove prvih mjeseci, ali tek jedna je pametna, jednostavna i catchy hollywoodska pop stvarčuga s razlogom odskočila bitno iznad sve druge konkurencije

Iako pravo glazbeno zahuktavanje u mainstream medijima tek kreće od ožujka i proljeća, s početka godine uvijek bude nekoliko vrsnih kandidata za hit godine već prvih mjeseci. Izredalo se podosta kandidata za najbolje stvari i singlove/spotove prvih mjeseci, ali tek jedna je pametna, jednostavna i catchy hollywoodska pop stvarčuga s razlogom odskočila bitno iznad sve druge konkurencije. Podosta ih najavljuje nove albume, turneje ili samo podsjeća na glazbenu aktivnost.Ovdje smo nevezano za glazbene stilove probrali najbolje hit singlove tekuće godine.

1/ FEIST – BORROW TROUBLE

Dobrodošlica povratka jedne od najuzbudljivijih autorica s početka novog milenija koja nas je oduševila albumom “Let It Die”, a poslije nastavljala visoko komercijalnu karijeru, javlja se poslije “In Lightning” razbijanjem pop standarda u orkestralnoj i pomalo bjorkastoj maniri s novim burtbacharovskim gotovo orkestralnim klasikom čiji je posljednji vrisak nešto najljepše što smo mogli čuti posljednjih godina.

(9/10)

2/ MILEY CYRUS – FLOWERS

Pametni oneliner puštanja osvetničkih osjećaja prema bivšem nauštrb novootkrivene ljubavi prema sebi samoj savršeno je legla milijunima self help samaca svijeta, plus njen glas i stas s catchy refrenom i jednostavnom melodijom već sad je kandidatom za pop stvar godine.

(9/10)

3/ THE CHEMICAL BROTHERS – No Reason

Legendarni klasici i standardi kvalitetnog dancea ne posustaju niti daju vremenu opravdanje za tromost. Od glave preko ruku i ramena, bokova, do peta njihova “bezrazložnost” lovi tamo gdje ste najtanji.

(9/10)

4/ LANA DEL REY – A&W

Posljednja globalna smislena pjevačka zvijezda prije dolaska Billie Eilish šaptom je zavela sve što ima sluha izaći iz klasičnih okivra pop glazbene ponude, a novim singlom nastavlja bivati čudesno popičnom i drugačijom između šapta i ulaska u njene alter pop svjetove.

(8/10)

5/ SLEAFORD MODS feat PERRY FARRELL: So Trendy

Kao i većina ponude s njihova notthinghamskog marketa, maksimalno šarmantno uz minimalno prenemaganja i produkcijskih trikova. Ritam i rima, press play. To je ok.

(8/10)

6/ LET 3 – MAMA ŠČ

Iako je bila ideja kretati se samo na terenu inozemnog, zbog eurovizijskog momenta pripuštamo u izbor i ovaj dadaistički pop kolaž riječkih Butthole Surfersa koji su pokušali u Turbonegro civikli umotati “Bohemian Rhapsody” u duplo kraćem trajanju i uspjeli, ako ništa drugo, sabiti cijelu abecedu kao legitimni stih. Ali i puno više od toga, ne samo u smjeru Putina.

(8/10)

7/ PARAMORE – RUNNING OUT OF TIME

Već više godina jedan od najpopularnijih mainstream pop rock pastiša uz novi album opet nudi pregršt vrlo magnetičnih pop pjesmica koje će uz gitarski riff sjajno ubosti refren koji pokreće. Jednostavnost je uvijek najteža.

(8/10)

8/ JESSIE WARE – PEARLS

U iznimno sličnom “I Am Every Woman” momentu Chaka Khan preko Whitney Houston do nove stvari raskošno aranžirane u past pop modu, hit je neizbježan uz njen raskošan vokal.

(7/10)

9/ DEPECHE MODE – GHOSTS AGAIN

S obzirom na gubitak originalnog člana i na godine čekanja te odluku povratka od Gore/Gahan manufakture bilo je logično očekivati nešto konkretnije od ove lagano melodične pop pjesmice koja će bolji tretman dobiti uživo.

(7/10)

10/ KALI UCHIS – MOONLIGHT/I WISH YOU ROSES

Iznimno zavodljiva u modernom retro pop maniru “Moonlight” spajanja kabaretskih tonova s modernom produkcijom ova stvar ide među najbolje singlove catchy pjevačice dok s “Roses” podsjeća još jednom kako sjeta u ovakvom aranžmanu lako bude zavodljivo oruđe.

(7/10)

11/ EVERYTHING BUT THE GIRL – NOTHING LEFT TO LOSE

Povratak obljubljenih alter dancera čiji je “Missing” svojedobno činio razliku s nimalo manje kvalitetnom i efektnom dance magnetikom uz nezaboravan glas Tracey Thorn.

(7/10)

12/ NF – MOTTO

“Ako nije strgano ne popravljaš” moto je za ljubitelje onoga volim sve što vole mladi.

Nedostaje vam Eminem, a Mackelmore nije dovoljno dobar i nije vas ga se ulovilo nakon “Thrift Shop” superhita? Vrijeme je za novog rap bijelca koji će figurirati kao mainstream storyteller za svu rap publiku koja se navikla na rap tek kad je boja kože odgovarajuća njihovom.

(7/10)

13/ KAARIJA – CHA CHA CHA

Finski Eurosong predstavnik u electro mixu između finskog metala i “Gangham Style” PDY-ove brojalice nudi zasad prvi favorit Eurosonga, mimo favoriziranih pjesama koje još nismo čuli.

(7/10)

14/ THE NATIONAL – EUCALYPTUS

Obljubljeni “mračnjaci” ovdašnje publike, američka Matt Beringer, Dessner, Devendorrfs ekipa, zakačena na europske rock and roll spiritualnosti još od vremena metrike srca Iana Curtisa, vraćaju se najavama novog albuma “First Two Pages Of Frankenstein”.

(7/10)

15/ PINK – TRUSTFALL

Ženski Billy Idol i bazično jedna od najfejkerskije umatanih pseudo buntovnih MTV actova ima više nego solidni novi plesni electro pop moment.

(6/10)

Pročitajte još...

Billie Eilish: Najbolje pjesme karijere dosad glazbenog čuda od djeteta!

Billie Eilish je objavila novi studijski album, drugo čedo naslovljeno „Happier Then Ever“. Puno je dvosmislenosti u naslovu istog, no kako bilo, ta iznimno talentirana klinka, koja će godine u prosincu navršiti 20, već je napravila za 4 godina karijere više nego 90 posto scene zajedno. Donosimo 10 njezinih najboljih glazbenih ostvarenja dosad

Aktualno na glazbenoj sceni: Nove pjesme Eltona Johna, Ariane Grande, grupe Silente…

Mixer.hr izdvaja najnovija diskografska izdanja te aktualne singlove sa svjetske i regionalne scene

8 najpopularnijih boy bendova i ženskih grupa ikad nastalih u reality showu

Uz uspjeh i kemiju ovih bendova, teško je povjerovati da članovi često nisu uopće između sebe bili prijatelji, a svoj uspjeh mogu zahvaliti nastupima u TV emisijama; X Factor, MTV's Making the Band, La Banda i drugi dali su ljubiteljima glazbe neke od najvećih pop grupa svih vremena

‘Don’t Worry Be Happy’: 8 zanimljivosti o himni pozitive Bobbyja McFerrina

Osim kao jazz glazbenik Bobby McFerrin poznat je kao i sjajan vokalni umjetnik s iznimnom kontrolom svog "instrumenta" - glasa, a pjesma "Don't Worry Be Happy" najbolji je dokaz za to

Povezano

Kritika pjesme: IGGY BIZNIS & DŽONI PARANOJA – Party Hrvati

Srećom Johnny i Iggy imaju izbora, ako im se plesne stvari ne prime prema očekivanjima uvijek im ostaje vlogerski dio, tu im zasad nema ravnih

Kritika pjesme: Prljavo Kazalište – Stare navike

'Stare navike' zazvučale su poput starog vina, ugodnim okusom benda koji se ne šlepa na the best ofove (vidi pod novi U2) već se prilikom studijskih aktivacija motivira najboljim iz palete onoga što zvučno nude zadnjih dvadesetak i više godina

Eyes Closed: Ed Sheeran je novim singlom otvorio dušu kao nikada do sad

Poznati pjevač i kantautor vijest o singlu podijelio je na svojim društvenim mrežama te je u vrlo brzom roku podigao veliku prašinu

TOP 15 pjesama koje govore o suncu by Zlatko Gall

Slagati listu 'sunčanih' i 'osunčanih' pjesama stoga je u prvom redu pitanje osobnog ukusa i glazbenih nagnuća. Također i uspomena koje skladba budi u vama

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime