Petak, 19 srpnja, 2024

Objavljena snimka Bieberovog intrigantnog nastupa – u zatvoru

"Bilo je to jedinstveno životno iskustvo koje nikada neću zaboraviti", izjavio je Bieber u službenom priopćenju, "bilo je nevjerojatno slušati njihove priče i vidjeti koliko ja jaka njihova nada"

U ožujku ove godine Justin Bieber je u sklopu One Community programa podrške posjetio kalifornijski zatvor. Vrijeme posjete Bieber je iskoristio i za svirku, a sada je napokon obavljena i snimka ovog u najmanju ruku nesvakidašnjeg nastupa.  Posjet zatvoru je uz program psihološke podrške zatvorenicima imao i edukacijsku svrhu pa su Bieber i društvo u sklopu organiziranog seminara saznali ponešto o samoj instituciji te o maksimalnim sigurnosnim mjerama i visokoj razini zaštite koja se ondje provodi.
U sklopu programa koji se provodi u tom losanđeleškom zatvoru, zatvorenicima je također omogućeno da, prema stručnim uputama, dresiraju pse kako bi postali životinje-partneri vojnih veterana.

U pratnji supruge i pastora

Zajedno s Bieberom i direktorom One Communityja, Scottom Budnickom, zatvor su posjetili pastor Judah Smith i glazbenikova supruga Hailey.

Prema Billboardu, Bieber je izveo nekoliko pjesama među kojima je “Lonely” čija snimka se pojavila gotovo mjeseca dana od posjete:

Snaga nade i vjere

“Bilo je to jedinstveno životno iskustvo koje nikada neću zaboraviti”, izjavio je Bieber u službenom priopćenju, “bilo je nevjerojatno slušati njihove priče i vidjeti koliko ja jaka njihova nada”.

Upravo nada je i glavni razlog zbog kojeg je Scott Budnick odlučio pop zvijezdi omogućiti ovo nesvakidašnje iskustvo. Naime, Budnick je čuo Justinov intervju u kojemu strastveno tumači koliko su mu vjera i nada pomogle da prebrodi teška razdoblja i koliko su mu bitne u životu te na temelju toga zaključio kako bi bilo sjajne da čuje priče zatvorenika koji su se, zahvaljujući istim uvjerenjima, duboko transformirati u vrijeme boravka u zatvoru.
Prema Budnicku, Justin, njegova supruga i pastor napustili su zatvor obogaćenim vanserijskim iskustvom kao i povezanim emocijama i novim idejama, dok su zatvorenici bili iznimno polaskani i zahvalni na takvoj posjeti, posebno nakon teške godine kao što je bila 2020.

Iz “zatvora ovisnosti” do novih glazbenih vrhunaca

Popularni kanadski pjevač ranije ovog mjeseca je u intervjuu za GQ otvoreno priznao kako se već u mladim danima susreo s problemom ovisnosti te da su njegovi zaštitari po noći morali ulaziti u njegovu sobu kako bi provjerili diše li. Priznaje kako mu je pritisak slave postao prevelik te je, nažalost, naletio na one osobe koje se motaju oko glazbenika s jednim ciljem – prepoznati trenutke slabosti te im ponuditi “rješenje” problema – ne s ciljem da pomognu (jer dobro znaju što je droga) nego da zarade.
Cjelokupno iskustvo bilo je strašno – u svakom smislu te riječi. Bieber je ipak na vrijeme prepoznao problem, riješio se ovisnosti te je već neko vrijeme trijezan, a u međuvremenu je, nakon nedavno objavljenog, šestog po redu, albuma “Justice” (hvaljenog i od strane fanova i glazbenih stručnjaka) iznenadio i objavom novog EP-a “Freedom” na kojemu se nalazi čak 6 pjesama.
A 13. travnja pripremio je i vrhunski osmišljen i produciran livestream koncert iz Pariza.

Zatvori kao posebne i iznimno rijetko dostupne “pozornice”

Bieber nije jedini glazbenik koji je nastupio pred zatvorenicima. Johnny Cash u zatvoru je nastupio u nekoliko navrata, među kojima se svakako ističe famozni “At Folsom Prison” za kojeg se smatra da je inspirirao i sve druge koji su se upustili u slične avanture. Prije njega učinio je to Frank Sinatra, a uslijedili su i nastupi B. B. Kinga, Boba Dylana, Grateful Deada, Santane, The Sex Pistolsa te nekolicina drugih dok je Metallica uspjela dobiti i posebnu dozvolu za snimanje zatvorskog videospota.

Naslovna fotografija: Justin Bieber, promotivna fotografija, cc Mike Rosenthal/Universal Music

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime