Petak, 17 studenoga, 2023

Dok uživamo u singlu ‘Can’t Stop Christmas’, Robbie Williams planira i novi bend

Dok svijet uživa u njegovom aktualnom božićnom singlu "Can’t Stop Christmas", Robbie Williams najavio je kako planira osnovati nov bend. Bit će to sasvim drugačiji, i zanimljiv, projekt za kojeg već ima i nekoliko pjesama

U vrijeme dok se aktualna božićna pjesma Robbieja Williamsa, “Can’t Stop Christmas” širi radijskim eterom i streaming servisima, popularni pjevač odlučio je plasirati još novosti – osnovat će novi bend!Iako vijest o osnivanju benda dolazi 25 godina nakon što je Williams napustio sastav Take That (da bi im se nakratko ponovo pridružio 2010. godine te ove godine za poseban virtualni dobrotvorni koncert održan), u najavljenom projektu – suprotno ranijim pretpostavkama fanova – ipak neće sudjelovati glazbenici iz boy benda u kojemu je započeo pjevačku karijeru.  

Za novi projekt, djelomično još obavijen velom tajne, pop zvijezda udružio se s kantautorima iz Australije što je Robbie potvrdio u nedavnom direktnom Instagram obraćanju izjavivši kako se radi o potpuno novom i zanimljivom projektu kojeg je pokrenuo s nekoliko dobrih prijatelja, Flynnom Francisom i Timom Metcalfeom između ostalih, te entuzijastično najavio: “Slušajte sad svi: osnovat ćemo bend!”

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Robbie Williams (@robbiewilliams)

Ime sastava još nije otkriveno, no Williams je zadovoljno komentirao kako već ima nekoliko pjesama te da je svakako riječ o pjesmama koje “neće biti objavljene pod imenom Robbie Williams”.

Tijekom dana – galerija, noću – party 

Također je otkrio kako nastupi najavljenog novog benda neće uvijek biti u formatu na koji je publika navikla te da se nada kako će novu glazbu, nastalu u vrijeme lockdowna, moći prezentirati na raznim mjestima. Naime, novi projekt, prema pjevačevim riječima, donosi i novu umjetničku dimenziju:

“Sretan sam što ću ovo raditi s prijateljima. Osnovat ćemo bend, iznajmiti prikladni prostor i tamo “smjestiti” našu umjetnost. Tijekom dana to će biti galerija, a noću će se pretvoriti u rave dvoranu u kojoj ću ja biti DJ – nešto za dobru staru ekipu!”

Ne skriva da je “jako, jako uzbuđen” te da je već i odabrao idealna mjesta gdje će svoje ideje provesti u djelo: “Ovo želim prezentirati i u Berlinu i u Tokiju. Na raznim mjestima! Bit će jako zabavno!”

Uz osnivanje novog benda te planiranje svega potrebnog za realizaciju novog zanimljivog projekta, Robbie Willimas, trenutačno promovira aktualni singl “Can’t Stop Christmas” kojeg je u naletu inspiracije, kako je istaknuo, snimio za fanove te iz ljubavi prema glazbi. Komentirao je i kako ne očekuje da će pjesma biti #1, dodavši kako generalno sumnja u to da će bilo koja njegova nova pjesma ikad ponovo dominirati vrhovima top ljestvica.

 

Iako je božićna, pjesma se paralelno reflektira na ovu turbulentnu godinu:  
“So what are we to do
About your FaceTime’s and your Zooms?
There’s a room inside my mind
And it’s always here for you
Nothing’s gonna stop Christmas (…)
The people gonna need something to believe in After a year of being in
(We’ve got a wish list to catch the Christmas time)”

Robbie je i na ovom singlu radio s dugogodišnjim suradnicima, svjetski cijenjenim producentima Guyem Chambersom i Richardom Flackom te, diskografski gledano predstavlja svojevrsni dodatak uspješnom božićnom albumu „The Christmas Present” objavljenom prošle godine. Dvostruki Robbiejev blagdanski album uključuje njegove originalne pjesme, ali i obrade poznatih blagdanskih pjesama na kojima su mu se pridružili i slavni kolege kao što su Rod Stewart, Bryan Adams, Jamie Cullum i Tyson Fury.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Robbie Williams (@robbiewilliams)

Naslovna fotografija: Leo Baron, Sony Music / Menart

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime