Nedjelja, 3 ožujka, 2024

Pop zvijezda koju volimo: Top 15 najboljih pjesma Ariane Grande!

Bivša zvijezda Nickelodeona postala je jedna od najvećih zvijezda pop glazbe te je do sada izdala šest albuma. Donosimo top listu njezinih najboljih 15 pjesama

Debitantski singl Ariane Grande “Put Your Hearts Up” ugledao je svjetlo dana prije više od 10 godina, u prosincu 2011. godine, a usprkos tome što je karijeru u showbizzu počela kao dječja glumica, Ariana je uspjela postati pop zvijezda s gomilom obožavatelja. Iako svatko od njih vjerojatno ima različite omiljene pjesme ove pop ikone, mi smo izdvojili sljedećih 15 pjesama koje su definitivno obilježile njezinu karijeru: 15. ‘Dangerous woman’ (2016.)

Možemo reći da se “Dangerous Woman” baš i ne uklapa u album, ali pokazuje jednu od najjačih vokalnih izvedbi Ariane Grande. Pjesma je simbol njezine zrelosti kao umjetnice – one koja izaziva poštovanje svojim glasovnim mogućnostima.

14. ‘In My Head’ (2019.)

Ova elektro-balada s R&B-om ranjivo je priznanje u kojoj Ariana zamišlja kako u svojoj glavi stvara sliku svog ljubavnika. Sama ideja o ljubavi jednostavno nije dovoljna.

13. ‘Be alright’ (2016.)

“Be Alright” je sve što želite od Arianinog benda: house beat iz devedesetih, melodije obasjane suncem i odsjaj optimizma. To je ona vrsta dance-pop pjesme za dobar osjećaj koji funkcionira i bez pjevačicinih visokih vokala.

12. ‘7 rings’ (2019.)

Ako postoji netko tko zna napraviti himnu o prekidu, to je Ariana. Na ovom upečatljivom pop-trap bopu, pjevačicino hvalisanje dolazi do izražaja dok opisuje svoj afinitet prema luksuzu poput “doručaka kod Tiffanyja i boca mjehurića” te spominje dijamante za svojih šest najboljih prijatelja – koje je sama platila.

11. ‘Love Me Harder’ feat. The Weeknd ( 2014.) 

Kada je riječ o duetu Ariane i Weeknda, logično je da pjesma odiše seksepilom. Osim toga, “Love Me Harder” donosi zarazni pop iz 80-ih i sadrži iskrene emocije oboje izvođača.

10.’The Way’ feat. Mac Miller (2013.)

Ono što je najupečatljivije u vezi s pjesmom “The Way” je Arianin euforični vokal – to je glatki prijelaz s njezinog pop singla iz 2011. “Put Your Hearts Up” u R&B prostor. 

9. ‘Breathin’ (2018.)

Pjesmom “Breathin” Ariana opisuje stvarne učinke borbe protiv anksioznosti te su se brojni njezini obožavatelji mogli prepoznati u stihovima ove pjesme.

8. ‘God is a woman’ (2018.)

Ovom pjesmom Ariana osnažnuje žene i zauzima se za njih te je usredotočena na svjesnost seksualnog oslobođenja.

7. ‘Rain on Me’ & Lady Gaga (2020.)

“Rain on Me” je zarazna hipnotička pjesma, s elementima housea iz 90-ih, koja će sigurno  godinama biti pjesma ljeta.

6. ‘Imagine’ (2019.)

“Imagine” je pjesma koja sadrži i nadu i tragediju. R&B balada prikazuje sliku savršene veze na Instagramu koja izbjegava izaći u javnost. Pjesma pokazuje kako pjevačica bez napora pogađa svaku oktavu i koliko je zapravo raspon njezina glasa.

5. ‘One Last Time’ (2014.)

“One Las Time” je objavljena 2014. i odmah je postala jedna od najpopularnijih Arianinih pjesama. No, dobila je novo značenje nakon ponovnog objavljivanja kao humaniratni singl 2017. nakon terorističkog napada na koncertu u Manchesteru. Pjesma i njezini stihovi postali su utjeha s kojom su obitelji ispratile svoje voljene koji su sradali u napadu. 

4. ‘A bad idea’ (2019.)

Priča o korištenju nekoga drugog kako bi prebolio bivšeg, “Bad Idea” priča o flertu u klubu i plesanju kao načinu odvraćanja pažnje od stvarnih problema.

3. ‘Ghostin’ (2019.)

“Ghostin” je emocionalna pjesma u kojoj Ariana pjeva o bivšem dečku Macomu Milleru – i o tome koliko je njihova veza imala utjecaja na njezinu tadašnju vezu (s Peteom Davidsonom).

2. ‘Into You’ (2016.)

“Into You” je jedna od njezinih najboljih pjesma iz albuma “Dangerous woman”. Pjesmu je napisao i producirao glazbena zvijezda Max Martin.

1. ‘No Tears Left to Cry’ (2018.)

Ovo je Arianin povratnički singl nakon tragičnog terorističkog napada na njezinom koncertu u Manchesteru 2017. Ono što je najljepše toj pjesmi jest da iskreno priča o boli i patnji koje je doživjela.

Naslovna fotografija: @arianagrande

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime