Subota, 18 studenoga, 2023

Porto Morto i Edo Maajka će vam ušećeriti dan

Osim po zvuku, Porto Morto svoju prepoznatljivost gradi i u vizualnom izrazu koji je vidljiv u spotovima, ali i na stageu

Nakon što su u studiju Šećer na prijašnjim sessionima ugostili KUKU$, Shiru Rodbinu i z++-a, bend Porto Morto u goste je pozvao Edu Maajku! Suradnja na hitu ”Jesmo l’ sami” iz 2001. godine donosi novo zvučno viđenje pjesme. Pitanje “Jesmo l’ sami?” golica čovjekovu maštu, a viđenje “čuđenja prema svemiru” vidi se i u spotu kojeg je snimao Hrvoje Baudoin, dok je za kreativne outfite zaslužna Ira Rumora. Majstori su snimanja i audio inženjeringa Dominik Kisić i Jakov Ramničer, a Hrvoje Klemenčić i Roko Crnić odradili su miks i master.Njihov studio Šećer nastao je prije 2 godine kao odgovor na potrebu benda za vlastitim prostorom u kojem mogu eksperimentirati i zabavljati se sa zvukom i videom u društvu aktualnih izvođača.

„Šećerne sesije zamišljene su kao susreti muzičara u kojem, u vlastitom, odnosno Porto Morto aranžmanu, izvodimo pjesme koje smo kroz umjetničko i privatno odrastanje kultivirali, a ideja je uspostava što šire palete žanrovski različitih izvođača koje možemo svesti na zajednički nazivnik; sve izvođače povezuju isti faktori – autorstvo te djelovanje i dijeljenje sudbine istog grada.“ – kažu dečki iz benda.

Poseban scenski nastup

Iduća 3 četvrtka čekaju vas neodoljive poslastice iz studija Šećer – osim Ede Maajke, čut ćete hitove Darka Rundeka, 30 zone i Haustora u novom izdanju. „Edu smo oteli u svom Porto kombiju, Rundeka smo hapsili i sad je zavezan u podrumu našeg studija (odgaja Roku klinca i piše nam tekstove), a 30zona došla je checkirati ima li u Gračanima dušmana, kažu – Gračani su sigurni od dušmana.” – poručuje ova sedmorka.

Osim po zvuku, Porto Morto svoju prepoznatljivost gradi i u vizualnom izrazu koji je vidljiv u spotovima, ali i na stageu. Sljedeća je prilika za audiovizualno uživanje 21. prosinca, kada nastupaju u Vintage Industrial Baru. Ovim će božićnim koncertom zatvoriti PORTOPOP poglavlje i najaviti novu eru benda.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime