Četvrtak, 21 ožujka, 2024

Kritika pjesme: DEPECHE MODE: My Cosmos Is Mine

Dave Gahan i Martin Gore se mogu dalje upuštati u otkrivanje stvari s albuma, kao onih s kojima neće razvaljivati top ljestvice, ali će zasigurno zadržavati ne samo ortodoksne fanove

Nakon polumračne brojalice “Ghosts Again”, koja im funkcionira kao prvi službeni singl najava aktualnog albuma “Memento Mori”, Dave Gahan i Martin Gore se mogu dalje upuštati u otkrivanje stvari s albuma, kao onih s kojima neće razvaljivati top ljestvice, ali će zasigurno zadržavati ne samo ortodoksne fanove.
 
Atmosferični Goreovi elektro beatovi prošarani šumovima koji rade podlogu za Gahanove gotovo svećeničke propovjedne tonove, zvuče kudikamo izazovnije i sadržajnije od stvari kojima su naumili osjećati puls publike koje je osamdesetih imala 18 i otkrivala ih kao mladi synth pop boy bend koji ni blizu nije mogao kvariti posao jednim Duran Duran ili Kajagoogoo. Skoro pola stoljeća poslije Depeche Mode u stvarima poput odnosne kozmonautike potvrđuju status jedne od najvećih legendi kontemporarne pop rock scene koju opet jedva čekate vidjeti uživo. Unatoč lanjskoj smrti trećeg ključnog i originalnog člana odluka je da 2/3 budu pretvorene u nastavak karijere.
 
I dok se čeka objava albuma i suočavanje s novih desetak komada i priprema pozor što će nas dočekati uživo u Zagrebu, pjesme poput ove sasvim opravdano podgrijavaju kult.
 

 
8/10
 
 
 
 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime