Četvrtak, 22 veljače, 2024

Pop Cooltura: I bogati plaču – Team Amber Heard protiv teama Johnnyja Deppa

Žuti mediji konačno imaju novu hranu za ptice koju ne kljucaju tek u Ukrajini. Ono što je jadnije i ružnije od samog sudskog snimanja suđenja jest činjenica kako se otkrivanjem 'potresnih' ispovijesti kult Johnnyja Deppa topi poput svijeća na groblju

Do prije nekoliko godina mnoge bi se djevojke, žene, majke, domaćice, Hrvatice pribrano zaklele u kult Johnnyja Deppa. Kojeg su uz nekog neobjašnjivog razloga svojatale kao omiljenu bebifacu filmskog Hollywooda na prijelazu stoljeća.Zlatnog dečka na prvi pogled, čija bi pojava jamčila ako ne odlične, onda barem zabavne filmove. Pogotovo ako ga se šlepalo na Tima Burtona kao redatelja ili Ala Pacina kao partnera (“Donnie Brasco”). Ili ga se s kraja osamdesetih na devedesete znalo zateći u filmovima Jima Jarmusha (“Dead Man”), u ekranizaciji kultnog “Fear And Loathing In Las Vegas” Terryja Gilliama.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Johnny Depp (@johnnydepp)

Karikiranje sebe samog

Oni detaljni su znali da mu je prvo pojavljivanje na velikom filmskom ekranu bilo u prvom nastavku kultnog horora osamdesetih “Strave u Ulici brijestova”. Sve je to njegovo nešto s pedigreom kultnom, zanimljivog, indie. Off mainstreamaškog, a opet vrlo indie američki. I koji kad se ukaže u Srbiji, nema problema odsvirati gitaru s Partibrejkersima ili s Kusturicom začiniti plesanja po stolovima u sklopu njegovih Non Smoking Orchestra derneka.

A onda će svoju glad prema saharinskom waanabe Velvet Revolver rock and rollu okruniti fejk allstar bendom Hollywood Vampires koji je mogao funkcionirati samo kao kokainski gaža bend nekritičkim hollywoodskim braindeadovima i ljudima koji su eurovizijske talijanete Maneskin popušili kao ozbiljnu rock and roll pojavu.

Poslije će umjesto obećavajućih dramskih uloga skrenuti u karikiranje sebe samog i kroz “Pirate s Kariba” otvarati si novu nišu maskiranih i kostimiranih filmova u kojima će se naći na tankim granicama onoga što ćete u ozbiljnim okvirima moći smatrati glumom. Dokidale su se okejovskim voljenjem i fan bazom s postera iz tinejdžerskih časopisa, slinjenjem za njegovom figurom puno više nego za talentom.

Kao što će reprizirati nekritička pretjeravanja i voajerizam proglašavajući markantnim najbezličniju glumačku pojavu od stoljeća sedmog, dobrog čovjeka Keanua Reevesa. Tek tu vam ništa nije bilo jasno. Ili će se izvući na spomen novog Redforda – čitaj Brada Pitta, kao posljednjeg jokera iz rukava i jedinog legitimnog glumčine od formata, od svih spomenutih ljepotana.

Povijest jednog skandala

Za Amber Heard su čuli samo pasionirani pratitelji novog legla horor pin up djevojaka s tendencijom nasljeđivanja platinastih i blondih ambicija Sharon Stone. Premda se prekrasna plavuša nije isticala velikim filmovima niti glumom, na CV popisu našlo se sporedno ukazanje u zabavnom “Pineapple Express” Judda Appatowa, pa spariranje Nicku Cageu u “Drive Angry”, a svoju će sudbu zapečatiti u failu “Rum Diary” u kojem se prvi puta pojavila uz muža Johnnyja Deppa.

Na konto izgleda starije sestre Margot Robbie, nije mogla biti nezapamćena pa barem imala tek limited edition talenta. A nije. U rukama vještih redatelja Amber je mogla davati puno više. No, Heard Depp putevi od krevetnih strasti se počinju ispreplitati u smjeru zajedničkog života kad ju je po uzoru na Bogiea nazvao svojom Slim, a ona njega Steve prema likovima Lauren Bacall i Humphreyja Bogarta iz klasika ‘Imati i nemati’.

Ostalo je povijest jednog skandala.

Žuti mediji konačno imaju novu hranu za ptice koju ne kljucaju tek u Ukrajini. Tamo imaju važnijeg posla i ispriku za eventualnu nezainteresiranost saznanja kako bi Depp prvo izj..o, a onda ugušio svoju bivšu, dok ga je u poluvremenima vrijeđanja ona mlatila po samozatajnoj muškosti. I sličnih ping pong saznanja koliko se ružnog i prljavog veša nalazi ispod tepiha jednog od potrošnih cover up parova. Ono što je jadnije i ružnije od samog sudskog snimanja suđenja jest činjenica kako se otkrivanjem “potresnih” ispovijesti kult Johnnyja Deppa topi poput svijeća na groblju.

Publika navučena na sapunice u nedostatku kvalitetnijeg života

Pravno, riječ je o suđenje za klevetu u tužbi Deppa podignutoj protiv svoje bivše Amber Heard u kojoj on traži ni manje ni više od 50 milijuna dolara zbog duševnih boli, dijeljenja imovine, blablablabla. Iz koje ste saznali da je prema Amber Johnny beba i škrto govno koje ona mlati i udara vratima kupaonice dok joj Depp odgovara kako ni boksač ne može odraditi 12 rundi bez odmora između rundi. Zanimljivo?

Medijski događaj će zamijeniti suđenja Woodyja Allena i Mije Farrow, a live transmission iz sudnice u Fairfaxu u Zapadnoj Virginiji nova je sudska drama napetija od praćenja paralelnih života Danijele Martinović i Petra Graše. Real life scenarij bit će zanimljiviji od buduće TV serije ili dokumentarne drame koju će za Netflix moguće producirati Depp sam ne bi li pobjegao od bankrota, a glavnu će rolu tumačiti Herad. C est la vie.

Živopisni svjedoci, suočavanja Deppa i Amber, preslušavanja arhivskih snimaka razgovora, psihološke analize, gnjusni detalji, vulgarizmi, njihovi intimni privatni razgovori, odvjetničke svađe i potezi samo su dio repertoara koji zadnjih tjedana zabavlja najpovršniji dio medija, publiku navučenu na sapunice u nedostatku kvalitetnijeg života.

Tajne propasti kulta

Iz balkanske prostačko mužjačke perspektive ludica tipa Amber Heard je, kad je staviš na mute, apsolutni teaser materijal i netko s kim je lako zamisliti vruće noći. I druge strane spola, tamburanje Johnnyja Deppa po netetoviranom dijelu botoksirane glave, nije djelovalo puno ohrabrujuće tijekom spašavanja obraza nekoć isfuranog seks simbola koji je nastavio put plastike Mickeyja Rourkea. S koje god strane skandala okreneš, jedini stvarni gubitnik je kult Johnnyja Deppa kao lika vrijednog tolikih gutljaja sline od strane zabluđenih fanica.

Za to vrijeme njegov nagaženi bliski friend Marilyn Manson vjerojatno zna dobro tajne propasti kulta. A dok svjetski mediji čekaju novi trič tračeraj iz veza Petea Davidsona i Kim Kardashian s uplivom lil bit of Kanye ili se klade kako će ih u prekidu preteći onaj bezveznjak Machine Gun Kelly i Megan Fox.

Do tada je beat u skidanju čizama Johnnyja Deppa kad se vraća s posla. Jer to je bila Amerina rutina. Kao što Johnnyjeva nije bila svakodnevno uzimati likere, barbiturate, kokain, amfetamine i ostale pilule za lakše podnošenje te okrutne stvarnosti i teškog, preteškog, viteškog života koji žive.

A onda se okrenete oko sebe, udahnete duboko i pogledate najbogatiji život koji živite vi. Sa svojom ljubavi. Bez kamera i sudnica. I okusa Amber Heard na usnama. Ali i Đoniboja, na sreću. Vašu.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime