Subota, 23 ožujka, 2024

Pop Cooltura: Odvest ću te na vjenčanje, ljubavi moja

Jelka je bila sretna treći put pred Bogom i biljem, Vito drugi put. Zajedno su pet puta dosad voljeli dok ih smrt ne rastavi, ali eno, još su živi i opet vole. Zauvijek. Jelka je bila baš lijepa, podsjeća malo na one hollywoodske zvijezde s francuskim chicom...

Bila sam u svatovima. U Botaničkom vrtu. U Zagrebu. Nevjesta je bila u bijelom i kratkoj suknji. Mladoženja u klasičnom pingvinu. Pored mene i Doris Pinčićke je sjedio jedan poznati modni kreator i dizajner, ne znam mu ime, ali sam mu viđala facu po medijima, rekao je da je to hrabra kombinacija. Ogoljene noge do koljena, bit će da je na taj dio herojskog mislio. Nisam bila pretjerano ljubopitljiva, ali priznajem škicala sam svako toliko na Instač i Face da vidim neki tag pa skužim jel mislio na Jeleninu hrabru haljinu dokoljenku. Mislim da je je. 

Doimalo se stvarno i iskreno, ni trena namješteno

Jelka je bila sretna treći put pred Bogom i biljem, Vito drugi put. Zajedno su pet puta dosad voljeli dok ih smrt ne rastavi, ali eno, još su živi i opet vole. Zauvijek. Jelka je bila baš lijepa, podsjeća malo na one hollywoodske zvijezde s francuskim chicom. Ima to nešto u sebi vrlo krhko i ženstveno, kao da je starija sestra Elle Fanning, neka između Blake Lively, Cate Blanchett i Amande Seyfried. Njen mužjak je bio savjetnik predsjednicima i političarima, Kolindi i takvima. Ne zna se jel joj on savjetovao da uleti u svlačionicu ali ako je, on je the one. Aristotelovski savjet. Ima u mozgu daleko više seksipila nego u izgledu, komentirala je jedna od najboljih joj prijateljica i dodala kako je ljubav slijepa.

Svi su uzvanici nosili sunčane naočale i bili nasmijani. Doimalo se stvarno i iskreno, ni trena namješteno, cinično nit ironično kako sreća bogatih, uspješnih, popularnih i slavnih ponekad može zazvučati. Osobito u Hrvatskoj. 

Jedna isto poznata, ali ni njoj ne znam ime, je rekla da je čitala da su mediji zbrojili da su se sve njene najbolje prijateljice i intimusice rastajale zajedno 13 puta. Tko se nije skrio magarac je bio, a tko se nije rastao taj ne zna što je prava ljubav. ☺.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Jelena Veljača (@jelka12)

Baš ružno kad ti prijateljice ne vjeruju

Jedna je dodala treća sreća, druga je samo klimala i smijuljila se srčući mojito tiho kroz slamku. Jedna je stalno vrtila po mobitelu, zapravo sve su bile stalno online. Jedna je rekla da se osjeća kao u Zoološkom vrtu, ali je to rekla ispod glasa da je se ne bi krivo shvatilo. A jedna je psovala wi fi zagrebački jer joj se stalno odspajao. Ne kužim, a pretplata? 

Tereza Kesovija im je opjevala ljubav u začetku. I ona je bila sva u bijelom. Nije pjevala Nonu ali meni svaka njena pjesma zvuči kao Nono. Netko je zapivao i Arsenovu ‘Sve te vodilo k meni’. Jedna je komentirala tj. parafrazirala Arsena kad je rekao da on ima najbolju glazbu za rastanke. Kao, Jelka budi oprezna ovaj put, pamet u glavu, znaš valjda što radiš. Bio je i Urban s ženom. On nije zapjevao, samo se pokrio nekom košuljom po glavi da ne izgori. 

Većina ih je bila u bjelini, ali za to što je većina u bjelini onaj modni stručnjak a nije Nenek Korkut, nije rekao da su i ostali hrabri. Čulo se i škljocanje aparata, a nisu bili smartphoneovi. Oni rade tiho, kao prigušivači. To su se paparazzi okupili oko Botaničkog ne bi li dočekali koji minut da nekog od poznatih uzvanika ulovi mučnina pa se ispovraća od sunčanice da imaju napisat o skandalima i drogama na svatovima. Toga nije bilo. Bar nisam vidjela. Samo prijateljice i poznati.
Bilo je i par muških poduzetnika koji su škicali ove rastavljene a same, da im sad ulete u život sa svojim uspješnim brendiranim spikama i otmu ih zauvijek na dvije godine. To su isto neke dvije komentirale, ali su mislile da ih nitko ne čuje. Odvojile su se malo iz društva po strane, nisu vidjele da sam čučnula tamo kod filodendramicusa postusa jer mi se nije čekalo na wc, stalno je bio red kao na nekom open airu. Ne znam šta su svi radili na WC-u a nije se činilo da toliko piju. Uglavnom, one su gledale Jelkin Instač i komentirale njene objave na zauvijek pa su rekle koliko će joj ovaj put trajat zauvijek – tri godine? Baš ružno kad ti prijateljice ne vjeruju.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Jelena Veljača (@jelka12)

Samo im muž i koji razvod fale

Nitko nije uhvatio sunčane naočale Vlatke Pokos, pa su se pitali je li to bila stvarno prava zabava i party za poznate ili su se samo pretvarali. Jer ako nema Vlatke teško da su stvarno poznati. Nema taj društveno ljubavni događaj baš takvu težinu. To su komentirale one dvije novinarke koje su se prešvercale kao uzvanice, ali zapravo su radile razne štorije za svoje redakcije. Šuška se da su im platili po 150.000 kuna uopće da dobiju pravo tamo bit. Ali brzo su se infiltrirale, hihotale gigotale, držale čaše, ma celebritiyke su ne možeš ih fulat. Samo im muž i koji razvod fale. 

Ni Maju Tarantino ni Ellu Dvornik Mickey Pearce nismo vidjeli. Sad nam je još manje bilo jasno. E da. I nitko nije nosio maske pa su se mnogi upitali jel i na ovim svatovima korona nije dozvoljena. Netko je smsao Berošu poruku i Božinoviću da dođu da su smislili patent za borbu protiv korone, a bolji je od cijepljenja. Na tu su se foru svi smijali. I sve su fotke djece zblurali. Da ih ne prodaju zli internetski trolovi na dark web u Afganistan i da tamo odurni mračni mužjaci ne rade fotošop grdosije s dječicom. 

Dvije minute. Dvije minute previše…

Opet sam skrolala i poslala request svima ovima sa svatova da se sfriendamo što prije jer nikad ne znaš kad ti kakvo poznanstvo u bijelom dobro dođe. Sa susjednih zgrada iza otvorenih prozora čulo se zvuk prijenosa neke tekme, bit će ovo neko prvenstvo koje je sad ovaj vikend počelo. 

Onda mi je Doris sjela blizu i dala signal nogama. Do kraja večeri sjedit ćemo si u krilu. After je na tajnim lokacijama. A ljubav i sreća. Nek živi ljubav i potraje do novog zauvijek. Samo nek ljeto što prije prođe. Hashtag Jakove izdrži gdje god bio. 

Nisam bio u svatovima. Skrolao sam Instagram i Facebook i TikTok. Saznao koji je must be/must see pop kulturni event ljeta bio prije početka samog. I u što se pretvorilo novinarstvo new normala.

Dvije minute. Dvije minute previše. 

________________________________________________________________________

Anđelo Jurkas, snima igrane i dokumentarne filmove, spotove, TV projekte, namjenske filmove i reklame, piše knjige, sklada glazbu za druge i sebe, predaje Pop kulturu, obožava otvorenu komunikaciju, prešuti s pristojnima, ne prešuti s bahatima i jednog dana će radit sa Charlize Theron.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime