Četvrtak, 21 ožujka, 2024

Škola estetike: Sve usne imaju potrebu za filerom

Za sve hrabre i odlučne, koji će se odlučiti za tretman popunjavanja usta s filerom bilo radi korekcije nepravilnosti, laganog povećanja ili sprječavanja starenja vrlo je bitno znati koji se filer ubrizgava

Već duže vrijeme vrlo je popularno povećanje usana s filerom. Svjedoci smo različitih oblika usana koje viđamo po gradu, od onih pretjerano velikih i potpuno neprirodnih do vrlo lijepo oblikovanih, i usklađeno proporcionalnih s ostatkom lica, koja privlače poglede zbog svoje prirodne ljepote. No unatoč bezopasnosti filera i njenim korisnim učincima u usnama, zbog često loših radova povećanja usta dolazi do sve većeg broja žena koje se boje i protivnice su filera u usnama. Na temelju mojeg dugogodišnjeg iskustva bavljenja neinvazivnom estetskom medicinom, čiji je glavni cilj sačuvati prirodan izgled lica, a pri tom i pomladiti tkivo koje se tretira, navela bih nekoliko znanstveno, a i iskustveno dokazanih činjenica koje će odagnati strah i odbojnost prema tretmanu povećanja usta s filerima. Temeljna činjenica je da kvalitetan filer za usne ima sva potrebna prirodna svojstva tkiva usta i on s pravilnom aplikacijom može riješiti sve probleme usna.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by dr. Ljiljana Hlupić (@beauty_and_beyond_ordinacija)

 Evo koji su to problemi usna koje filer može riješiti:

-Povećanje gornje ili donje tanke usne. Većina mladih cura ima neproporcionalne usne zbog stanjene gornje ili stanjene donje usne. Dodavanjem volumena u stanjenu usnu dobiva se proporcionalna veličina obje usne.

-Asimetričnost dijela gornje ili donje usne također je česti problem kod mlađih cura koji se vrlo lagano rješava s dodavanjem filera.

-Mala usta također su čest problem, a s postepenim dodavanjem filera mogu se lagano povećati, zadržavajući svoj prirodan oblik.

-Poboljšani oblik usna koje imaju neke nepravilnosti može se postići s takozvanim tehnikom ubrizgavanja filera s tkivnim navođenjem koji će stvoriti trajno privlačniji oblik usne.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by dr. Ljiljana Hlupić (@beauty_and_beyond_ordinacija)

Nema usana kod kojih nema potrebe za filerom 

A kod onih žena koje su obdarene prirodno lijepim oblikom i volumenom usta, da bi takva i ostala, preporučuje se preventivna, mala količina filera koji će sačuvati njihov puteni oblik i mladenačku teksturu površine usne. I za kraj da zaključimo, nema tih usta koje nemaju potrebu za filerom. Kod većine se radi o preveniranju starosnih znakova na usnama kao što su gubitak jasnih kontura, smanjenju volumena i stvaranju sitnih borica, kako na usnama tako i na koži nadusnica. To je takozvani anti-aging tretman usna s filerom i optimalno bi bilo učiniti taj tretman između 45 i 50 godina.

Za ispravljanje gore navedenih manjih nepravilnosti usta poput tanke usne, smanjene usne, asimetričnosti ili nepravilnog oblika usne – može se doći na tretman kad se pacijent odluči i skupi hrabrosti. Tu godine ne igraju ulogu.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by dr. Ljiljana Hlupić (@beauty_and_beyond_ordinacija)

Za sve hrabre i odlučne koji će se odlučiti za tretman popunjavanja usta s filerom bilo, radi korekcije nepravilnosti, laganog povećanja ili sprječavanja starenja, vrlo je bitno znati koji se filer ubrizgava. Preporučujem samo one filere koji iza sebe imaju dugogodišnje kliničke studije o njihovoj učinkovitosti, sigurnosti i dugotrajnosti te sposobnosti integriranja u tkivo usne poput Restylana, Teosyala, Juvederma ili Belotera. Također je vrlo bitno odabrati kvalificiranog liječnika koji poznaje sve tehnike apliciranja filera, kao i njihova biološka ponašanja u tkivu usne kako bi se mogao dobiti željeni rezultat prirodnih, a lijepo oblikovanih usta.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime