Ponedjeljak, 15 travnja, 2024

Kojih 5 tretmana daje najbolje rezultate u borbi protiv celulita?

Zapravo većina anticelulitnih tretmana ima skromnu učinkovitost, no, srećom, postoje tretmani koji ipak postižu dobre rezultate, iako smo svjesne da je eliminiranje celulita vrlo kompleksan problem

Kada je u pitanju celulit nema te žene koja ne bi željela riješiti ga se – u što kraćem vremenu, posebice tijekom ljeta kad je odjećom teže sakriti nepravilnosti na tijelu. Iako na tržištu postoje brojni tretmani koji obećavaju ‘revolucionarne rezultate’, takvi u realnosti ne postoje.Zapravo većina anticelulitnih tretmana ima skromnu učinkovitost, a kada bi rangirali najpopularnije među njima, onda bi anticelulitne kreme, naravno, dobile – najlošiju ocjenu. No, postoje tretmani koji ipak polučuju dobre rezultate, iako eliminiranje celulita predstavlja vrlo kompleksan problem.

U nastavku donosimo top 5 tretmana koji daju najbolje rezultate protiv mrske nam ‘narančine kože’ – u optimalnom vremenskom roku.

1/ MADEROTERAPIJA

Ovo je vrsta anticelulitne ručne masaže koja se izvodi specijalnim dizajniranim drvenim valjcima i rolerima. Ime je i dobila po španjolskoj riječi ‘madera’ što znači drvo, a širom svijeta proširila se iz Kolumbije. Prvotna namjena bila joj je popravljanje tonusa kože.  Početni preporučeni paket je 10 tretmana, a preporuča se ponoviti ga 2 do 3 puta, A to znači da nije dobar izbor za nestrpljive ili one koji nemaju puno slobodnog vremena.

Ovaj je tretman za uklanjanje celulita jedan od najpopularnijih u svijetu

2/ UDARNI ILI AKUSTIČNI VALOVI

Od nedavno se koriste u estetskoj medicini, a odavno je poznata njihova učinkovitost u ortopediji i urologiji. Mogu se primjenjivati na svim djelovima kože zahvaćenim celulitom. Kombinacijom radijalnog i fokusiranog udarnog vala postiže se zategnutost tkiva i sprečava daljnji nastanak ‘narančine kore’. Dodatni bonus je smanjivanje obujma na tretiranom mjestu. Naime, nakon prvog tretmana celulit je vidljivo zaglađen, a mjerenjem se može evidentirati i smanjivanje obujma. Preporučenih 3 do 6 tretmana garantira jedan stupanj celulita – manje! 

Vječna dilema: Možemo li vježbanjem smanjiti celulit?

3/ RADIOVALOVI & CRYO

Početkom stoljeća ovo je bio vrlo popularan, skup i bolan tretman. No razvojem tehnologija drastično je poboljšan pa je postao ugodan, cijenovno prihvatljiv i izuzetno prilagodljiv svim stupnjevima celulita. Njime se čak mogu rješavati i detalji kao što je, primjerice, celulit oko koljena. Idealno je započeti tretman radijalno endodermnom terapijom (vakuum), a još naprednija varijanta jest kombinacija radiovalova i radijalne endodermoterapije u istoj sondi.

Nakon što se tkivo zagrije i dodatno poboljša prokrvljenost slijedi tretman cryo čiji je zadatak temperaturu sa 42 stupnja spustiti skoro do ništice. Ovim postupkom – osim zatezanja kože – utječe se i na smanjivanje masnih nakupina. Nakon prvog tretmana napredak se može mjeriti centimetrom, a celulit je vidljivo zaglađen. Preporuča se 3 do 6 tretmana nakon kojih je vidljiva osjetna razlika, no ukupan broj tretmana je – individualan.

Inovativni zahvati koji uspijevaju pobijediti i najtvrdokorniji celulit

4/ BOOSTERI ZA TIJELO

Nakon specijalnih seruma za lice, postoje i individualno prilagođene kombinacije boostera – za tijelo. Mogu se primjenjivati samostalno ali puno učinkovitije je koristiti ih u kombinaciji s aparativnim tretmanima. Tada djeluju sinergijski, odnosno, daju puno bolji učinak nego kada radite pojedinačne tretmane.

5/ HIFU ILI FOKUSIRANI ULTRAZVUK VISOKOG INTENZITETA

Ovo je najučinkovitiji neinvazivni tretman koji može smanjiti čak i dubinske uzroke starenja. Namjerno ga spominjemo zadnjeg jer mu treba najduže vremena da pokaže najbolje rezultate. Naime, kod HIFU tretmana 90% učinka vidi se nakon 3 mjeseca!

________________________________________________________________________

Boris Močinić, dr. sc. prirodne medicine i savjetnik za mršavljenje u Studiju za njegu tijela Močinić radi kontinurano kao savjetnik za mršavljenje od početka 90-ih godina prošlog stoljeća kombinirajući aurikoloterapiju, fitoterapiju i personalizirane upute o prehrani. Primjenjujući holističke principe u mršavljenju proširio je područje djelovanja na neinvazivne aparativne tretmane za oblikovanje tijela i pomlađivanje što je sintetizirao u doktorskoj disertaciji iz područja prirodne medicine. Strast mu je traganje za novim neinvazivnim i učinkovitim tehnologijama pa je među prvima počeo primjenjivati akustične (udarne) valove za rješavanje celulita i HIFU (fokusirani ultrazvuk visokog intenziteta) za smanjivanje dubinskih uzroka starenja.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime