Srijeda, 27 ožujka, 2024

‘Beštije’ Petre Divković započinju novi ciklus ‘Šalji dalje’ u Laubi

Ciklusom izložbi u sklopu projekta 'Šalji dalje' Lauba predstavlja najnovije radove studenata umjetničkih usmjerenja. Cilj projekta je otkrivanje i promoviranje umjetnika mlađe generacije u području današnje suvremene umjetničke scene

Ciklusom izložbi u sklopu projekta “Šalji dalje” Lauba predstavlja najnovije radove studenata umjetničkih usmjerenja. Projekt je koncipiran kao niz pop-up izložbi u prostorijama “ispred Igrališta” (bistro Lauba), a umjetnici se izmjenjuju svakih 2 tjedna.



Igra započinje kada umjetnici čija je izložba postavljena sami odabiru sljedećeg autora (“Šalji dalje”), a nakon pet održanih izložbi, Lauba ponovno bira umjetnika koji započinje novi ciklus. Cilj projekta je otkrivanje i promoviranje umjetnika mlađe generacije u području današnje suvremene umjetničke scene.

Nakon ranije predstavljenih umjetnika među kojima su Teo Kiš, Filip Milković, Palma Poljaković i Petra Pavetić Kranjčec, novi ciklus započinjemo u četvrtak 4.11. u 19 sati izložbom “Beštije” studentice 2. godine diplomskog studija likovne kulture na ALU – Petre Divković.

“Sve češće razmišljam o zasićenosti gradskim okruženjem, ljudima i pojednostavljenim formama koje nudi život u gradu. Potreba za modernizacijom, laka pristupačnost mnoštvu sadržaja, konstantno izmjenjivanje istoga i kratka koncentracija ljudi inspirira me upravo da tu i tamo krenem u suprotnom smjeru i prepustim se stvaranju vlastitog svijeta životinja, svijeta u kojem čovjek više nije protagonist.

Fascinirana sam životinjskim formama, njihovom izdržljivošću i snagom. Uzimanjem određenih fizičkih osobina stvarnih životinja i kombiniranjem s apstrahiranim oblicima i uzorcima stvaram životinjske motive, kojima se kao temi često vraćam u svom radu”, ističe Petra Divković.

Petra Divković završila je Školu primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu. Studentica je diplomskog studija Likovne kulture na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Područje interesa su joj je crtež, ilustracija i strip koje prožima duhovitost i pesimizam. Istražuje motive stvarnih i imaginarnih ljudskih i životinjskih likova kroz njihovo transformiranje, kao i egzistencijalne situacije koristeći karikaturu, apstrahiranje i tekst. Sudjelovala je na skupnim izložbama u Zagrebu.

Ulaz na izložbu je besplatan, a može se razgledati radnim danom od 9 do 17.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime