Subota, 23 ožujka, 2024

Izložba berlinske galerije Société privukla brojne ljubitelje suvremene umjetnosti

U eri koja je visoko premrežena tehnologijom umjetnici iz Société dotiču se odnosa između kulturne proizvodnje i potrošnje, cirkulacije informacija, identiteta i kulturne povijesti

Nakon New Yorka, Milana, Berlina i Pariza i Zagreb se može pohvaliti izložbom radova galerijskih umjetnika berlinske Société koju krasi opis jedne od najprogresivnijih u svijetu suvremene umjetnosti.



Riječ je o izložbi koja okuplja umjetnike koji se, u eri koja je visoko premrežena tehnologijom, u svojim radovima dotiču raznih perspektiva vezanih uz odnose između kulturne proizvodnje i potrošnje, cirkulacije informacija, identiteta i kulturne povijesti.

Ovakav okvir postao je široko rasprostranjen na polju suvremene umjetnosti te dobiva sve veću pažnju međunarodne publike i institucija.

Berlinska galerija Société djeluje od 2008. godine i to na području Europe, Amerike i Azije, a umjetnici, izložbe i publikacije koje galerija okuplja uživaju međunarodni ugled.

Za zagrebačku postavu izložbe pomno je odabrano 12 radova umjetnika iz cijelog svijeta, a oni su redom: Trisha Baga, Petra Cortrighta, Kaspar Müller, Jeanette Mundt, Bunny Rogers, Timur Si-Qin, Ned Vena, Lu Yang.

Zagrebačko svečano otvorenje u Dežmanovoj 1 održano je u utorak, 6. listopada 2020. godine, a radovi su se mogli razgledati do nedjelje 11. listopada i to uz  stručno vodstvo voditelja galerije.

Unatoč pandemiji, otvorenje je okupilo brojne zaljubljenike suvremene umjetnosti, umjetnike i kolekcionare, ali i brojne poznate osobe.

Nera Stipičević
Marius Wilms i Martina Bienenfeld
Marina Mesar OKO, Ana Maras Harmander i Iva Mihalić
Đurđa Tedeschi

Fotografije: John Pavlish

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime