Subota, 23 ožujka, 2024

Nagrađivani makedonski ilustrator Vane Kosturanov prvi put u Zagrebu

Vane Kosturanov osvojio je brojne nagrade za svoj rad, njegove ilustracije govore daleko više od riječi, one dotiču one skrivene zakutke ljudske duše te je dovoljno dati im priliku dolaskom na izložbu, a sve ostalo učinit će predstavljena djela

Nagrađivani makedonski ilustrator Vane Kosturanov prvi put će se predstaviti hrvatskoj publici u sklopu Festivala knjige i književnosti PAZI, KNJIGA, koji se ovaj tjedan održava na različitim lokacijama u Zagrebu.



Izložbe u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića i Knjižnici Kajfešov brijeg moći će se pogledati danas u radnom vremenu knjižnica, a svečano otvorenje izložbe u Galeriji VN bit će sutra u 19 sati. Na otvorenju će biti i sam autor Vane Kosturanov, kao i autorica i umjetnička voditeljica Festivala PAZI, KNJIGA! Ana Đokić te kustosica izložbe Sonja Švec Španjol.

Izložba je podijeljena u tri tematske cjeline

Samostalna izložba pod nazivom “Svijet inspiriran i nesputan stvarnošću” obuhvaća selekciju ilustracija iz autorovih autorskih slikovnica kao i slikovnica nastalih u suradnji s drugim autorima (Danijela Pavlek, Ana Đokić, Ema Pongrašić, Biljana S. Crvenkovska). Izložba je podijeljena u tri tematske cjeline i održat će se istovremeno na tri različite lokacije u Zagrebu: Knjižnica i čitaonica Bogdana Ogrizovića, Galerija VN i Knjižnica Kajfešov brijeg.

U izlogu Knjižnice i čitaonice Bogdana Ogrizovića posjetitelji će se moći kroz uvodno predstavljanje upoznati s bogatim i raznovrsnim djelovanjem Vaneta Kosturanova, dok će u Galeriji VN biti izložena selekcija ilustracija iz autorskih slikovnica Vane Kosturanova (“Zvjezdano dijete”, “Djevojčica i medo” i “Djevojčica i grad”). U Knjižnici Kajfešov brijeg bit će predstavljen izbor ilustracija iz slikovnica nastalih u suradnji s drugim autorima uz koje će posjetitelji moći otkriti i kakvo je bilo iskustvo suradnje pisaca s Vanetom Konsturanovom.

Ilustracije govore daleko više od riječi

Vane Kosturanov osvojio je brojne nagrade za svoj rad, njegove ilustracije govore daleko više od riječi, one dotiču one skrivene zakutke ljudske duše te je dovoljno dati im priliku dolaskom na izložbu, a sve ostalo učinit će predstavljena djela.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime