Subota, 23 ožujka, 2024

Ne želite propustiti izložbu o životu Fride Kahlo u Beču

Izložba vodi posjetitelje u Meksiko, u Casa Azul u Coyoacánu, gdje mlada Frida Kahlo, vezana za krevet nakon teške nesreće, počinje slikati

Izložba ”Viva Frida Kahlo”, prikazuje senzualno multimedijsko uprizorenje svjetski poznatih djela legendarne meksičke umjetnice i ikone Fride Kahlo. Izložba traje do 16. lipnja, a održava se u bečkoj dvorani Marx Halle. Izložba vodi posjetitelje u Meksiko, u Casa Azul u Coyoacánu, gdje mlada Frida Kahlo, vezana za krevet nakon teške nesreće, počinje slikati. Posjetitelji imaju priliku uroniti u intimnost života umjetnice i upoznati je na posve novi način. 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by MARX HALLE (@marxhalle)



Imerzivno iskustvo

“Viva Frida Kahlo” doživljaj je koji ne želite propustiti: posjetitelji su doslovno uvučeni u svijet velike umjetnice. Vratite se u prošlost i iskusite život u vremenu između 1920. i 1940. godine uranjajući u živopisne slike i autoportrete. Oni svjedoče životu punom milosti, boli i neslomljene volje za životom. Zahvaljujući projekcijama doživjeti ćete egzotične svjetove boja kojima je autorica uvijek prikazivala svoje emocije i tako upoznati Fridu Kahlo na dosad neviđen način.

Uz pomoć visokoučinkovitih projektora, Kahline slike oživljavaju se i projiciraju na zidove i na pod izložbene dvorane.  Slike koje u originalu izgledaju gotovo sićušne, sada su duge do 24 metra i visoke 5,5 metara. Za potpuni doživljaj pobrinuti će se i zvučni efekti pa ćete moći čuti originalne citate umjetnice koji će vas dublje uroniti u njezin emotivni svijet.

Ovaj događaj nije namijenjen samo za obožavatelje Fride Kahlo, već i za sve koji žele iskusiti umjetnost u ovom novom multimedijskom obliku, komunicirati s njom i maknuti se iz svakodnevice. 

Ulaznice

Izložba će za posjetitelje biti otvorena do 16. lipnja, a a cijene su preko tjedna 22€, dok su vikendom i praznicima 25€. Važno je napomenuti da izložba nema dobnih ograničenja, ali sadrži prikaze koji nisu posve prikladni za djecu stoga je na roditeljima da djecu pripreme na to. 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime