Ponedjeljak, 25 ožujka, 2024

Uz predivne ilustracije na temu magije uđite ispunjeni u 2023. godinu

 Podržite mlade umjetnike & hrvatske brendove te zajednički pomozimo da svi ONI u udruzi Krijesnica malo lakše i jače svijetle

ONI 2023. je limited edition kalendar koji okuplja 13 ilustratorica i ilustratora koji doniraju ilustraciju za izradu kalendara i aukcijsku izložbu. Riječ je o renomiranim umjetnicama i umjetnicima koji su osmislili radove na temu MAGIJE, a koje možete uokviriti za sebe ili kao dar dragim osobama: Saša Šekoranja, Davor Dmitrović, Cella Anita Celić, Miron Milić , Vladimir Tomić, Helena Jancetić, Tisja Kljaković, Pekmez Med, Vedran Klemens, Mladen Udovičić, Kaja Kajfež, Lonac i Klasja Habjan.



Osim što su ih ilustrirali, umjetnici su s par riječi približili svoju inspiraciju MAGIJOM. Pa je tako umjetnici Tisji Kljaković “ljetna kiša magičan osjećaj“, Klasja Habjan vjeruje da neke čarobne trenutke očekujemo, drugi samo pokucaju, ” Zaslijepe nas, ali lako ih prepoznamo. Posebno oprezno s njima, kao s kuglicama za bor.” Cella Anita Celić rekla je: „Svijet je pun čarobnih stvari koje strpljivo čekaju da ih otkrijemo. Postoji mnogo vrsta magije, a najveća od svih je ona koju nosimo u sebi.” Mladen Udovičić svojim radom “Sretno!” hrabro otključava vrata koja otvaraju put u novo i nepoznato i kaže “Magija i sreća prate one koji vjeruju u njih“, a Lonac uz smijeh tvrdi da ilustracija Magični trik prikazuje prvi i zadnji put kada je povjerovao u magiju.

Organizatorica akcije ONI  Vanje Varga koja stvara kreativne (dobrotvorne) projekte od ideje do dizajna, spajajući ljude i ideje u zanimljive kombinacije, između ostalog rekla nam je: “Sve je moguće i sve je magično ako onim nevidljivim očima gledamo. I mic po mic, što nas više vidi i dopusti si doživjeti magiju, ona se iz onostranog prelijeva, proširuje i obogaćuje nam ovostrano – tu. Ako još uvijek ne vjerujete, pogledajte Krijesnice, one svijetle u mraku.” 

Iznos ide u dobrotvorne svrhe

Kalendari su tiskani u svega 300 primjeraka, a njihovom bi se prodajom prikupilo minimalno 45.000,00 kn za Udrugu Krijesnica. U 2020.  godini prodano je 300 kalendara i 6 ilustracija, te je skupljeno 29.000kn, a u 2021. godini je za isti broj prodanih kalendara i 7 radova prikupljeno 33.000 kn za male Krijesnice. Kao i svake godine, i ove je cilj povećati donaciju. Cijena kalendara je 200 kn, od čega se za Udrugu krijesnica odvaja 150 kn. Nenamjenske donacije u Krijesnici su važne jer njima pokrivaju troškove koje ne mogu pokriti iz namjenskih sredstava ili ih jednostavno nije dovoljno.

Uz kalendar dolazi voucher s popustom na kupovinu kod 7 domaćih craft proizvođača i kvalitetnih brendova. Uključivanjem vouchera podržava se lokalno u ovim neizvjesnim vremenima, a svi oni podržavaju projekt i dodaju vrijednost kalendaru za svakoga tko ga kupi. Partneri projekta su Buzdovan – prvi hrvatski craft cider, Kiša slatkiša – prekrasna moderna verzija francuskih slastica, People2People – ghee i namazi od orašastih plodova, Luftbremzer – nagrađivani zagrebački artisan gin, Korica – prva hrvatska artisan pekarnica, Cogito Coffee – sinonim za vrhunsku speciality kavu te Garden Brewery – craft pivo koje nastaje u Zagrebu.

Kalendar je otisnut na mat printu s perforacijom što znači da sve ilustracije možete koristiti, uokviriti za sebe ili pokloniti nakon što ste ih kroz cijelu 2023. gledali znajući da ste nekom pomogli. Print kalendara je po uvijek prijateljskoj cijeni vrhunski odradio Cerovski Print Boutique, a okvire za izložbu je velikodušno sponzorirala najstarija zanatska radnja za uokvirivanje u Zagrebu, Robinšćak u Palmotićevoj ulici.

Odaberite dar koji spaja ugodno s plemenitim za pod bor & sretnu 2023. svojim najmilijima, zaposlenicima i partnerima. Pridružite se svima koji su se velikodušno uključili u akciju. Podržite mlade umjetnike & hrvatske brendove te zajednički pomozimo da svi ONI u udruzi Krijesnica malo lakše i jače svijetle.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime