Srijeda, 24 srpnja, 2024

Tihi luksuz je trend u uređenju božićnog drvca

Istražili smo kako ukrasiti božićno drvce da izgleda skuplje, uz nekoliko jednostavnih trikova koje možete prihvatiti

Odbrojavanje do Božića službeno je počelo i više nije prerano za ukrašavanje. Ukrašavanje božićnog drvca može biti subjektivno: neki preferiraju jednostavnu, skromnu shemu, dok se drugi odlučuju za sve s bojama, razigranim ukrasima i izgledom više je više. Koji god način da odaberete za ukrašavanje svog drvca, vrijedi razmisliti o tome kako vaše ideje za božićni dekor mogu unijeti dozu tihog luksuza. Istražili smo kako ukrasiti božićno drvce da izgleda skuplje, uz nekoliko jednostavnih trikova koje možete prihvatiti.



1/ Odlučite se za toplo bijelo svijetlo

Ako želite da vaše drvce izgleda skuplje, odlučite se za klasične bijele božićne lampice. Iako višebojna svjetla mogu izgledati razigrano, ona također mogu rezultirati manje bezvremenskim izgledom. Obavezno obratite pozornost i na toplinu svojih bijelih svjetala: bijela svjetla hladnih tonova mogu izgledati plavo, što nije baš laskavo na božićnom drvcu i može odražavati hladan, oštar osjećaj u cijeloj prostoriji.

2/ Držite se sheme boja

Odabir sheme boja za dekoraciju božićnog drvca važan je korak ako želite postići uravnotežen izgled koji izgleda sofisticirano i skupo. Odaberite najviše dvije boje, po mogućnosti jednu neutralnu i jednu u boji. Boje koje ćete odabrati ovise o vašem ukusu, neki preferiraju klasične kombinacije poput crvene i zlatne, ali možete se odlučiti za moderne ideje božićnog dekora s hladnim tonovima boja. Koju god boju odabrali, odabirom dvije ili tri boje postići ćete kohezivan i uravnotežen izgled – ključan za postizanje luksuznog dojma.

3/ Odaberite bezvremenske ukrase 

Božićno drvce će izgledati skupo ako se odlučite za ukrase koji su bezvremenski. To ne znači samo kupnju skupih ukrasa, već i razmatranje ukupnog izgleda i dojma ukrasa. Radi se o odabiru ukrasa koji su klasični, a ne trendovski koji možda neće zadržati privlačnost godinama koje dolaze. Također možete eksperimentirati s DIY božićnim dekor idejama za ukrase koji će izgledati organski, dodajući dubinu cjelokupnom izgledu.

4/ Manje je više

Manje je više kada želite postići bezvremenski i skup izgled dekoracije božićnog drvca. Iako može biti primamljivo pretjerati s ispunjavanjem drvca sa što je više moguće ukrasa, odabirom da ga zadržite u redu može stvoriti učinkovitiji krajnji rezultat. To također ovisi o cjelokupnom stilu vašeg doma; ako imate minimalistički životni prostor onda će najbolje izgledati s minimalističkim idejama za božićno uređenje, ili za maksimalističke domove prihvatite maksimalističke ideje za božićno uređenje kako biste stvorili kohezivni izgled.

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime