Petak, 22 ožujka, 2024

Drvene kućice za odmor u planinama Rumunjske sve su što želimo

Canton House se pridružuje rastućem trendu kućica-hotela u kojima gosti mogu odsjesti u prirodnom okruženju

Arhitekt Marc Thorpe objavio je nacrte za hotel s drvenim nastambama u prirodnom ruralnom okruženju udaljenomm od grada i asfalta. Canton House, projekt koji je osmišljen kao dopuna prethodnom projektu Tara Luanei, počinje se graditi ovog ljeta.



Prostor će sačinjavati tri drvene kabine, a svaka od njih imat će čajnu kuhinju, kupaonicu, spavaću sobu te pomoćne i skladišne prostore. Vrlo suptilno dizajnirane, kućice će imati kose krovove i pokrov od šimle, koji se može vidjeti i kod crkvenih tornjeva.

Minimalistički stil i briga o okolišu

“Kućice se u potpunosti sjedinjuju s okruženjem u kojem se nalaze”, komentirao je Thorpe za Dezeen. Arhitekt je objasnio i kako će drvene nastambe biti opremljene.
“Kabine će biti opremljene pojedinačnim solarnim sustavom koji će se instalirati prema propisima. Svaka kabina bit će jedinstvena po potrošnji energije, te će klijent moći birati određeni solarni paket”, dodao je arhitekt.

Nastambe su građene u minimalističkom stilu i brinu o okolišu. Canton House se tako pridružuje rastućem trendu kućica-hotela u kojima gosti mogu odsjesti u prirodnom okruženju.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime