Ponedjeljak, 25 ožujka, 2024

Nije sve tako crno: inspirirajte se novim dizajnom u multikoloru

U inat 'mračnom' dobu koronavirusa, kreativci diljem svijeta prizivaju moćnu energiju boja. Veselo šarenilo zavladalo je u dizajnu i arhitekturi, a naš izbor otkriva kako skejtanje, odlazak u crkvu ili prelazak preko mosta mogu biti pravi vizualno-osjetilni užitak.

Raznobojno skejtanje

Londonski dizajner Yinka Ilori poznat je po odvažnom koloritu, pa je sa zadovoljstvom osmislio skejterski park Colorama u kulturnom centru La Condition Publique nadomak francuskoga grada Lillea. Stoljetna hala preuređena je tijekom korona “lockdowna“ pa su skejteri jedva dočekali da je isprobaju.



Grafiti za duševni mir

Poznato francusko primorsko ljetovalište Châtelaillon-Plage odlučilo je svoju crkvu Sainte-Madeleine iz 19. stoljeća modernizirati na nesvakidašnji način. Mladi umjetnik Amaury Dubois dva je mjeseca ručno oslikavao crkveni svod kistovima i sprejevima, stvorivši golemu fresku površine 600 četvornih metara, nalik na grafite. Duhovnu simboliku izrazio je bojama koje ujedno simboliziraju more i sunce.

Kako premostiti sivilo

Cool ideja stiže iz Šangaja: preobražaj tamošnjeg mosta Puji na rijeci Suzhou iz nezanimljive hrpe betona i čelika u supermoderan šareni park. Studio 100architects, poznat po futurističkim građevinama u živahnim bojama, u projektu High Loop osmislio je novi izgled kilometarskog mosta kao ‘promenade u multikoloru’. S ružičastom pješačkom stazom, zelenom trakom za bicikle i skutere te slobodnim plavim područjima unutar kojih se nalaze žute zone za predah i druženje.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime