Četvrtak, 21 ožujka, 2024

Zašto dizajneri interijera vole kombinirati ružičastu i zelenu boju

Ružičasta i zelena vjerojatno su najuspješniji partneri u boji u povijesti umjetnosti i ukrašavanja. Otkrivamo zašto ove dvije nijanse tako dobro funkcioniraju te kako ih je najbolje koristiti

Kad se koriste zajedno, ružičasta i zelena mogu biti i snažne i jake ili lagane i nježne. Jasno je da se sve svodi na to koju ste nijansu odabrali: upotrijebite prljavo ružičastu s prigušenom ili maslinastozelenom za nešto mirnije okruženje ili jače tonove za ambijent ‘pun života’!.



Otkrivamo zašto ove dvije nijanse tako dobro funkcioniraju te kako ih je najbolje koristiti.
Suprotnosti se uvijek privlače i to se ne razlikuje kad su u pitanju boje.

Zašto se dobro slažu?
Sve boje koje leže jedna nasuprot druge na spektru boja imaju kemiju koja izaziva najljepše i najdinamičnije sheme ukrašavanja. Ružičasta je samo svijetlocrvena, a crvena se nalazi nasuprot zelenoj, što objašnjava zašto lijepo funkcioniraju zajedno. Zapravo, ružičasta i zelena vjerojatno su najuspješniji partneri u boji u povijesti umjetnosti i ukrašavanja.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Lucy Sear-Barlow (@barlowandbarlow)

Kako ih kombinirati?
Neka jedna boja bude jača od druge, pa tako iskoristite jaču nijansu ružičaste u detaljima i priboru, a svijetliju nijansu zelene na zidu. Nemojte stavljati jednake količine ružičaste i zelene boje u isti prostor. Kontrastne boje obavljaju sav posao umjesto vas, pa ne morate pretjerivati. Umjesto toga upotrijebite blijedi ton jedne boje za zidove i hrabriju nijansu na detaljima.

Zašto ih prirodni materijali nadopunjuju?
Budući da su ove boje toliko prisutne u prirodi, obje dobro funkcioniraju s prirodnim teksturama i materijalima. One super izgledaju u kombinaciji s kamenom i toplim drvom, posebno s neutralima, bakrom, broncom i malo zlata.

Kako koristiti kombinaciju ove boje u interijerima?
Koristite nježno ružičastu boju na zidovima i dodajte zelenu boju kroz detalje na jastucima ili zavjesama. Ono što će se istaknuti po posebnosti jest korištenje zelenog sjaja na drvenim predmetima – to je sjajan način za podizanje prostora, jer daje dodatnu teksturu i nudi kontrast u odnosu na prigušeniji, mat zidni završetak. Sekundarni prostori, poput kupaonica i garderobe, ne koriste se redovito, što ih čini izvrsnim mjestima za eksperimentiranje s hrabrijim odabirom boja.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Studio Peake (@studiopeake)

Ružičasta i zelena bezvremenska je kombinacija koja se izvorno povezuje s engleskim seoskim kućama, ali s toliko različitih boja i tkanina koje su sada dostupne, može se koristiti i na moderan način.
Na zidovima upotrijebite ružičastu boju za stvaranje modernog osjećaja ugodnog i toplog. Zatim dodajte kontrast ružičaste s blijedobijelom stolarijom, a korištenje ispranih boja uvijek pomaže unijeti malo smirenosti i spokoja u prostor, osobito u spavaćoj sobi.

Zašto dizajneri interijera vole kombinirati ružičastu i zelenu boju mixer.hr 6
Zašto dizajneri interijera vole kombinirati ružičastu i zelenu boju mixer.hr 7
Zašto dizajneri interijera vole kombinirati ružičastu i zelenu boju mixer.hr 8
Zašto dizajneri interijera vole kombinirati ružičastu i zelenu boju mixer.hr 4
Zašto dizajneri interijera vole kombinirati ružičastu i zelenu boju mixer.hr 9
Zašto dizajneri interijera vole kombinirati ružičastu i zelenu boju mixer.hr 5
Zašto dizajneri interijera vole kombinirati ružičastu i zelenu boju mixer.hr 3
Zašto dizajneri interijera vole kombinirati ružičastu i zelenu boju mixer.hr 2
Zašto dizajneri interijera vole kombinirati ružičastu i zelenu boju mixer.hr 1
Zašto dizajneri interijera vole kombinirati ružičastu i zelenu boju mixer.hr
Zašto dizajneri interijera vole kombinirati ružičastu i zelenu boju mixer.hr 6 Zašto dizajneri interijera vole kombinirati ružičastu i zelenu boju mixer.hr 7 Zašto dizajneri interijera vole kombinirati ružičastu i zelenu boju mixer.hr 8 Zašto dizajneri interijera vole kombinirati ružičastu i zelenu boju mixer.hr 4 Zašto dizajneri interijera vole kombinirati ružičastu i zelenu boju mixer.hr 9 Zašto dizajneri interijera vole kombinirati ružičastu i zelenu boju mixer.hr 5 Zašto dizajneri interijera vole kombinirati ružičastu i zelenu boju mixer.hr 3 Zašto dizajneri interijera vole kombinirati ružičastu i zelenu boju mixer.hr 2 Zašto dizajneri interijera vole kombinirati ružičastu i zelenu boju mixer.hr 1 Zašto dizajneri interijera vole kombinirati ružičastu i zelenu boju mixer.hr

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime