Subota, 23 ožujka, 2024

5 najboljih filmova Ryana Goslinga koje trebamo pogledati prije Barbie

Volimo ga i kao Kena i kao dječju zvijezdu, no Ryan Gosling je puno više od toga. Donosimo popis njegovih najboljih ostvarenja dosad, a sigurni smo da ima još puno odličnih uloga koje ga očekuju

Tijekom proteklih 20 godina, Ryan Gosling je publici pružio nekoliko zapaženih izvedbi u indie i blockbuster filmovima, smještajući se tako među najcjenjenije holivudske glumce. Njegova karijera započela je ispred kamere još dok je bio dijete ranih 1990-ih u “Klubu Mickeya Mousea”, nakon čega je dobio manje uloge na televiziji krajem tog desetljeća. Ulaskom u 2000-e, Gosling je počeo glumiti u ozbiljnijim filmovima, a uloga Noaha Calhouna u filmu “The Notebook” iz 2004. lansirala ga je u superzvijezdu. 



Izvedbe u različitim filmovima donijele su mu brojna priznanja i nagrade, a njegova svestranost kao glumca osvojila je srca publike diljem svijeta. Iako su sad svi poludjeli za Goslingom kao Kenom u filmu Barbie koji ne staje puniti kinodvorane, postoji još barem pet ‘must see’ filmova Ryana Goslinga koje morate pogledati: 

1. The Notebook (2004.) 

Gosling u ovom filmu tumači ulogu Noaha Calhouna. Noah je mladić slobodnog duha, romantičan i strastven, koji je osvojio srca publike diljem svijeta. Lik Noaha prikazan je kao muškarac koji je spreman učiniti sve kako bi osvojio srce žene koju voli. Gosling ga je uspio prikazati kao romantičnog sanjara, ali i kao osobu snažne volje i predanosti. Njegova kemija s Rachel McAdams, koja tumači Allie, dodatno je pridonijela autentičnosti i emotivnoj dubini njihovih scena zajedno.

 

2. The Big Short (2015.)

Radnja filma prati nekoliko likova, financijskih stručnjaka i ulagača, koji su predvidjeli i iskoristili pad američkog tržišta nekretnina i financijski kolaps koji je uslijedio. Ovi likovi su među rijetkima koji su shvatili propuste u financijskom sustavu i koruptivnosti hipotekarnog tržišta.Gosling donosi svoj karakteristični stil i šarm u ulogu Jareda Vennetta. On je obazriv, samouvjereni trgovac koji otkriva propuste u hipotekarnom tržištu i smjera na put ka financijskom uspjehu. Goslingov lik Jared Vennett koristi humor i direktno obraćanje publici kako bi objasnio složene financijske pojmove i otkrio tajne financijskog svijeta.

 

3. Blade Runner 2049 (2017.)

U filmu “Blade Runner 2049”, koji je redatelj Denis Villeneuve, Goslingov lik K je replikant, bioinženjerski stvoren robot s ljudskim izgledom i sposobnostima. K je policajac-blade runner koji ima zadatak pronalaska i “umirovljenja” starih modela repliciranih bića koji su ilegalno živjeli među ljudima. Gosling donosi suptilnost, emocionalnu rezerviranost i dubinu liku K-a. Kroz film, K se suočava s izazovima koji postavljaju pitanja o njegovoj vlastitoj identitetu, emocijama i mjestu u svijetu. Goslingov karakter prikazuje unutarnju borbu dok istražuje tajanstvenu tajnu koja bi mogla promijeniti ravnotežu između ljudi i replikanata.

 

4. La la land (2016.) 

“La La Land” je glazbeno-romantični film iz 2016. godine, koji je režirao Damien Chazelle. Ovaj film je postao veliki hit i osvojio brojne nagrade, uključujući šest Oscara. Ryan Gosling tumači glavnu mušku ulogu, Sebastiana Wildera. Goslingov vješt klavirski nastup i glazbeni talent doprinose autentičnosti Sebastiana kao jazz pijanista. Glumac je uložio puno truda i vremena kako bi naučio svirati klavir i izveo zahtjevne glazbene kompozicije na filmskom setu. Njegova glazbena virtuoznost, karizma, emotivna izvedba i kemija s glavnom glumicom Emmom Stone pridonose dubini i ljepoti filma te su ga učinili nezaboravnim ostvarenjem u njegovoj glumačkoj karijeri.

 

5. First Man (2018.) 

Film prati Armstrongov život od početka 1960-ih do povijesnog trenutka njegovog koraka na Mjesecu 1969. godine. Prikazuje njegove napore i žrtve, kako profesionalne tako i osobne, te izazove s kojima se suočava na putu do Mjeseca. Ryan Gosling tumači glavnu ulogu Neila Armstronga. Njegova izvedba donosi dubinu, introspekciju i osjećajnost glavnom liku. Gosling je pažljivo proučio Armstronga kako bi prikazao njegov karakter, snagu i ranjivost. On je uspio prikazati Armstrongovu privrženost misiji i obitelji, ali istovremeno je prikazao i njegovu emocionalnu rezerviranost i unutarnje borbe koje je doživljavao.

Naslovna fotografija: screenshot youtube

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime