Utorak, 26 ožujka, 2024

TOP 10 najiščekivanijih filmova u 2023. godini by Anđelo Jurkas

Mimo pobrojenih desetak sure shotova, svakako će se naći još gomile interesantnih kandidata koji će iznenaditi i pri kraju 2023. skrenuti pažnju na vlastite filmske kvalitete

Jedna od iznimno uzbudljivih filmskih godina je za nama dok se deseci i stotine najavljenih filmskih uzbuđenja spremaju za 2023. Od potencijalnih indie hitova preko zabavnih suludih premisa do sigurnih igara na nastavke već višestruko dokazanih kultnih franšiza, moderni Hollywood kao predvodnik komercijalne filmske industrije igra na sigurno.



No, mimo pobrojenih desetak sure shotova, svakako će se naći još gomile interesantnih kandidata koji će iznenaditi i pri kraju 2023. skrenuti pažnju na vlastite filmske kvalitete.

1/ COCAINE BEAR (Elizabeth Banks)

Film interesantne glumice koja mijenja redateljsku stolicu s apsolutno najzabavnijom idejom godine sniman je motivski prema istinitom događaju o medvjedu koji se nagutao krijumčarima ispalog kokaina i počeo raditi kaos u bližoj si okolini.

2/ KILLER (David Fincher)

Uz Chrisa Nolana vjerojatno najuzbudljivijih hi tech redatelj današnjice nakon remek djela poput “Sedam” i “Klub boraca” opet se dotiče priče o ubojici.

3/ OPERATION FORTUNE: (Guy Ritchie)

Na tragu lanjskog otvaranja godine sa superzabavnim “Gentlemenom” britanski Tarantino nastavlja surfati po valu anarhičnih krimića.

4/ BARBIE (Greta Gerwig)

Ima Margot Robbie. Nama dovoljno.

5/ KNOCK AT THE CABIN (M. Night Shyamalan)

Njegovi su plot twist filmovi ili remek djela ili promašaji. Posljednjih je godina naučio raditi i neke sredine. Teško se unaprijed određivati i što je za očekivati od tvorca “Šestog čula” i “Neslomljivog”, ali priča nudi dovoljno intrigantne premise.

6/ EXPENDABLES 4 (Scott Waugh)

Stallone je pop utu zagubio dosta od svojih “Plaćenika”, ali je za četvorku dobio Meghan Fox. Na sreću Machine Gun Kellyja nije.

7/ MISSION IMPOSSIBLE VII (Christopher McQuarrie)

Tom Cruise se opet ubija od vratolomnih akcija kao tajni agent Ethan Hawke u prvom od slijedeća dva dijela koja ne puštaju u četverosatnom komadu akcije u kino već će ga podijeliti na slijedeće dvije godine.

8/ INDIANA JONES V (James Mangold)

Harrison Ford s onim svojim klasičnim i karakterističnim izgledom nezadovoljne face se vraća u akciju kao jedan od najjačih akcijskih heroja osamdesetih. Bez Spielberga u režiji ali Mangold je pouzdan suradnik koji će se držati producentskih naputaka kako bi trebao izgledati film bolji od Četvortke, na tragu sjajne i zabavne trilogije.

9/ SCREAM VI (Tyler Gillett, Matt Bettinelli-Olpin)

Ghostface ubojica se seli u velegrad i tamo ga ne prati Sidney Prescott, toliko su producenti pustili na znanje ljubiteljima jedne od najzabavnijih horor franšiza svih vremena.

10/ OPPENHEIMER (Christopher Nolan)

Novi epski biopic triler portret je zagonetnog čovjeka koji mora riskirati uništenje svijeta kako bi ga spasio. Cillian Murphy kao J. Robert Oppenheimer i Emily Blunt kao njegova supruga, biologinja i botaničarka Katherine “Kitty” Oppenheimer, Matt Damon tumači generala Leslieja Grovesa Jr., direktora Projekta Manhattan, a Robert Downey, Jr. glumi Lewisa Straussa, osnivača Komisije za atomsku energiju SAD-a. Film o kojem ljubitelji filma na temelju trailera pišu panegirike.

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime