Nedjelja, 2 lipnja, 2024

“Beetlejuice 2”: Dugoočekivani povratak kralja kaosa

'Beetlejuice 2' više je od samo nastavka; to je povratak u čarobni svijet koji je osvojio srca gledatelja prije više od tri desetljeća

Godine 2024. ljubitelji filmske umjetnosti napokon su dočekali dugoočekivani nastavak kultnog filma Tima Burtona iz 1988. godine, “Beetlejuice”. Istoimeni nastavak “Beetlejuice 2” donosi čaroliju, humor i kaos koji su original učinili nezaboravnim.



Povratak voljenog bio-egzorcista

Glavnog lika ponovno utjelovljuje Michael Keaton, oživljavajući lika Beetlejuicea s jednakom energijom i karizmom kao i prije 36 godina. Njegov lik ponovno će nas podsjetiti zašto je Beetlejuice postao kultna figura: nepredvidiv, duhovit i potpuno kaotičan. Lik Michaela Keatona zrači posebnom vrstom šarma koja privlači gledatelje diljem svijeta.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Entertainment Weekly (@entertainmentweekly)

Glumačka postava

U “Beetlejuiceu 2” pratimo Lydiju, koju ponovno glumi izvrsna Winona Ryder, sada već odraslu ženu suočenu s novim izazovima. Ona se bori s gubitkom svojeg oca, iz prvog djela poznatog lika Charlesa, zbog čega se vraća u svoj obiteljski dom, u Winter Riveru, u pokušaju da olakša bol. Njezina kćer, teenagerica Astrid Deetz, na tavanu stare obiteljske kuće otkriva portal u svijet mrtvih čime slučajno priziva Beetlejuicea. Lik Astrid Deetz utjelovit će genijalna Jenna Ortega koja se već savršeno pokazala u morbidno-komičnim ulogama. Ova dinamična kombinacija starog i novog donosi svježinu i poznatu priču.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Jenna Ortega (@jennaortega)

Radnja filma

Neočekivano, film se bavi sentimentalnim temama poput obitelji, gubitka i prihvaćanja. Lydia i Astrid nose se s teškim gubitkom i suočavaju s prošlošću zbog čega su prisiljene na dublje povezivanje i uzajamno shvaćanje. Jezivi lik Beetlejuicea bit će katalizator njihovog ponovnog zbližavanja. Put ipak neće biti lak jer njegova kaotična osobnost i dalje izaziva nevolje što ovu priču čini još zabavnijom.

Moderan “štih” u novom filmu

Producent, Tim Burton, ponovno je dokazao svoju profesionalnost u stvaranju vizualno očaravajućih svjetova. “Beetlejuice 2” vjerno prikazuje gotički svijet, nadrealna mjesta i bizarne likove. Pažljivo i kreativno osmišljene scene zaista će nas uvesti u svijet između života i smrti gdje ćemo zajedno s glavnim likovima proživljavati jezive, komične i dirljive trenutke. Velika vremenska razlika od prvog dijela filma, “Beetlejuiceu 2” daje veliku prednost zbog specijalnih efekata i produkcijskog dizajna. Ipak nastavak kultnog filma zadržat će originalan šarm koji je zapečatio prvi film, prilagođavajući se suvremenom dobu uz pomoć novih tehnologija.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Tim Burton (@timburton)

Humor i horor

Savršena kombinacija humora i horora ponovno je srž filma. Specifičan lik Beetlejuicea ponovno će nas nasmijavati svojom ekscentričnošću tijekom napetosti i straha koje će donijeti ostale scene. Film savršeno odražava Burtonovu sposobnost kombiniranja ova dva žanra čime daje filmu jedinstvenu atmosferu koja drži gledatelje prikovanima za ekran.

“Beetlejuice 2” više je od samo nastavka; to je povratak u čarobni svijet koji je osvojio srca gledatelja prije više od tri desetljeća. Timu Burtonu, zajedno s talentiranom glumačkom postavom i tehničkom ekipom, pošlo je za rukom stvoriti film koji je identičnog duha kao i prvi dio, poštujući original, dok istovremeno donosi svježinu novim pričama i likovima. Ljubitelje Beetlejuicea i komičnih horora ovaj film će oduševiti i ispuniti visoka očekivanja i visoko postavljene standarde.

Naslovna fotografija: screenshot youtube

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime