Nedjelja, 24 ožujka, 2024

Ako volite Wednesday Addams ove filmove ne smijete propustiti

Za sve koji su zaluđeni ovom gotičkom princezom, imamo dobre vijesti – na FOX Movies kanalu ovog tjedna možete pogledati tri filma koji će vam ispuniti sva očekivanja

Da nam je netko rekao da ćemo u 2023. godini biti zaluđeni filmskim likom koji ne voli ljude, nosi samo crnu odjeću i pravo je utjelovljenje svega gotičkog, teško da bismo im povjerovali. Ali došlo je razdoblje kada svi vole Wednesday Addams, protutežu klasičnim holivudskim ljepoticama koje smo na velikim platnima navikli gledati u cvjetnim haljinama, sa smiješkom na licu. Wednesday predstavlja one izopćene klince iz zadnje klupe, nije ju briga što itko misli i uživa u tome što je drukčija.



Za sve koji su zaluđeni ovom gotičkom princezom, imamo dobre vijesti – na FOX Movies kanalu ovog tjedna možete pogledati tri filma koji će vam ispuniti sva očekivanja.

Ne bismo se htjeli naći u koži onih koji joj se zamjere

U “Obitelji Addams” pratimo priču stranca koji tvrdi da je Fester, nestali brat Gomeza Addamsa (Raul Julia), odnosno glave obitelji. Dok se Gomezu sviđa ideja o pronalasku dugo izgubljenog brata, njegova supruga Morticia (Anjelica Huston) ne dijeli isto oduševljenje i vjeruje da je u pitanju prevara kako bi Addamsovima oduzeli bogatstvo i izbacili ih iz njihovog doma. Wednesday će sigurno pronaći kreativne načine da pomogne izbaciti uljeza iz kuće, a jedna stvar je sigurna: ne bismo htjeli biti u koži onih koji se nađu na njezinoj lošoj strani.

Nakon što je prvi film postigao veliki uspjeh, uskoro je počelo snimanje nastavka, “Obitelj Addams 2”. Glumačka postava je ostala ista, ali je fokus priče ovog puta na pridošlicama u obitelji. Gomez i Morticia po treći su put postali roditelji, ovog puta brkatog dječaka kojeg Wednesday i Pugsley (Jimmy Workman) otvoreno preziru i pokušavaju ga se riješiti. Kako bi doveli kuću (i djecu) u red, Morticia i Gomez unajme dadilju da sve drži pod kontrolom. Idealni kandidat je Debbie Jelinsky (Joan Cusack), naizgled slatka i neiskvarena žena koja zapne za oko ujaku Festeru (Christopher Lloyd), vječitom samcu koji čezne za romantičnom vezom. Nije svaka promjena dobra, što Addams obitelj vrlo brzo otkriva. U ovome filmu, omiljena Wednesday je u godinama kada joj je samo jedna stvar na pameti – ubojstvo.

Osoba koja je prošle godine pretvorila lik Wednesday Addams u fenomen pop-kulture bio je Tim Burton, američki producent zaslužan za film “Mrtva nevjesta”. Kao i ostali filmovi s popisa, oduševit će vas viktorijanskim, gotičkim ugođajem i drukčijom ljubavnom pričom od onih na koje smo navikli. Na kraju, svi obožavatelji Wednesday ni ne očekuju priču iz bajke, već onu iz noćne more, kakve voli i naša junakinja. 

Raspored:

“Obitelj Addams” – srijeda, 18. 1. u 11:50

“Obitelj Addams 2” – četvrtak, 19.1. u 11:05

“Mrtva nevjesta” – petak, 20. 1. u 11:30

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime