Ponedjeljak, 27 ožujka, 2023

Koje su sličnosti između Netflixove serije Wednesday i filmova o obitelji Addams?

Serija istražuje misterij odrastanja koji se fokusira na Wednesday Addams dok pokušava ovladati svojim psihičkim moćima, riješiti ubojiti pohod u gradu i prilagoditi se životu u novoj školi

Serija koju su mnogi nestrpljivo iščekivali stigla je na platfomu. Spinoff serija “Wednesday” možda nije izravan nastavak filmova o obitelji Addams, ali čini se da serija odaje počast filmovima na poseban način. Serija, koja je premijerno prikazana u studenom 2022., istražuje misterij odrastanja koji se fokusira na Wednesday Addams dok pokušava ovladati svojim psihičkim moćima, riješiti ubojiti pohod u gradu i prilagoditi se životu u novoj školi.Obožavatelji Obitelji Addams i njenog nastavka,Vrijednosti obitelji Addams, bili su ugodno iznenađeni dodatkom Christine Ricci glumačkoj ekipi. Glumica je prethodno oživjela Wednesday Addams u 90-ima. Prema kreatorima Milesu Millaru i Alfredu Goughu, bilo je važno uključiti zvijezdu u njihovu verziju priče. “Svi smo je htjeli u seriji,” rekao je Gough u intervjuu za Gold Derby u studenom 2022. “Redatelj Tim Burton je radio s njom u Sleepy Hollowu. Miles i ja htjeli smo odati počast tim filmovima iz 90-ih i mislili smo da bi bilo stvarno super ako bismo je mogli uvesti u seriju.”

Na koje načine serija “Wednesday” ima sličnosti s filmovima o obitelji Addams?

Wednesday i Pugsley
Serija: U pilot epizodi gledatelji se upoznaju s braćom i sestrama kada Wednesday spasi Pugsleyja (Isaac Ordonez) nakon što ga nasilnici vežu s jabukom u ustima. Wednesday pronađe osobe koje su maltretirale njezinog brata i napadne ih s piranama.

Filmovi: Prva scena braće i sestara u Obitelji Addams bila je Wednesay koja je gađala strijelom vezanog Pugsleyja (Jimmy Workman) koji je imao jabuku u ustima. Zanimanje Wednesday za streličarstvo nastavlja se prikazivati ​​u Netflixovoj spinoff seriji.

Krv koja pada po Wednesday

Serija: Tijekom Rave’N plesa, nekoliko djece šali se sa studentima Nevermore Academy izazivajući kišu crvene boje. Wednesday primjećuje da krv zapravo nije od svinje, dok ostali sudionici bježe u strahu.

Filmovi: U prvoj selidbi obitelji Addams, Pugsley i Wednesday planiraju iznenađenje za nastup talenata svoje osnovne škole koji uključuje lažno prolijevanje krvi s pozornici.

Priča Gomeza Addamsa

Serija: Peta epizoda istraživala je vrijeme koje je Gomez (Luis Guzmán) proveo u Nevermore Academy i kako je uhićen zbog ubojstva Garretta Gatesa. Nakon što je Garrett pokušao ubiti Gomeza, Morticia (Catherine Zeta-Jones) ga je izbola mačem, a njezin sadašnji suprug preuzeo je krivnju.

Filmovi: Obitelj Addams istraživali su patrijarhovu ljubav prema mačevima — što je Netflixova serija nagovijestila svojom epizodom usmjerenom na Gomeza.

Netflix

Nagovještaj prošlosti Morticije Addams

Serija: Dok posjećuje grob Garretta Gatesa, Morticia uklanja ružu sa stabljike i baca ostatke.

Filmovi: Serija spinoffa naizgled je nagovijestila jednu od Morticijinih (Anjelica Huston) scena u njezinom stakleniku u obitelji Addams gdje ona reže svoje ruže.

Referenca na sudbinu Wednesday

Serija: Tijekom finala, Joseph Crackstone (William Houston) je uskrsnuo i izbo nožem Wednesday zbog postupaka njezine pretkinje Goodie Addams. Wednesday također kasnije štiti Xaviera (Percy Hynes White) od strijele.

Filmovi: Dok se igra u svom domu, Wednesday biva lažno izbodena od Pugsleya dok ih ujak Fester (Christopher Lloyd) promatra.

Izgradnja svijeta

Serija: Pozadinska priča Goodie Addams seže u dane Pilgrimsa — što je velika prodajna točka u Jerichu. Wednesdayina povezanost s Crackstoneom i njegovom erom pomaže u povezivanju svih točkica u finalu i mogla bi nastaviti igrati ulogu u budućim sezonama.

Filmovi: Obiteljske vrijednosti Addams preokreću povijest Dana zahvalnosti naglavačke  tijekom nastupa Wednesday.

 

Pročitajte još...

Što je Noć vještica bez playliste da se naježiš?

Kao i ostala velika okupljanja, ove godine preskočeni su i Halloween tulumi, no to ne znači da se i dalje ne možete dobro zabaviti. A dobru zabavu teško je zamisliti bez dobre glazbe!

Momageri & Dadageri: Roditelji koji su dobro unovčili talente svoje djece

Značajne uloge u uspjehu i karijerama slavne djece odigrali su i igraju, naravno, i njihovi roditelji koji su na efikasan i vrlo promišljen način unovčili talente svoje djece, ali podebljali i svoje račune

Koji nas to filmovi i serije očekuju na Netflixu u idućih godinu dana?

Osim što nam je dao prvi pogled na nadolazeće serije na Netflixu, događaj za obožavatelje, Tudum 2022., također je pokazao neke od novih filmova i nastavaka koji dolaze na streaming platformu

Za hladnije dane: 30 filmova koji će vam pomoći da zavolite jesen

Od osvetnika i serijskih ubojica koje pomažu u rješavanju misterija do tinejdžerskih vještica koje moraju spasiti svijet - postoji film za svakog ljubitelja jeseni. Donosimo najbolje jesenske filmove za uživanje pod dekicom nakon valjanja po lišću

Povezano

Stiže nam peta sezona Netflixove hit serije – You!

Nedavni 2. dio četvrte sezone koja se odvija u Londonu završio je trenutkom punog kruga za Joea koji se, uz bogatu udovicu Kate, vratio u New York gdje je serija započela u prvoj sezoni

5 top filmova o razvodu braka: Kako ljubav umire na filmskom platnu?

Predstavljamo 5 izvrsnih filmova o razvodu braka koji će vas naučiti važne stvari o ljubavi, obitelji, strpljenju i ustrajnosti, uništenju i ljepoti

Hoće li Queen Charlotte biti zaraznija serije od Bridgertona?

Iako zastrašujuću, ekstravagantno odjevenu vladaricu, za koju mnogi vjeruju da je prva britanska crna kraljica, glumi Golda Rosheuvel u Bridgertonu, otkriveno je još u ožujku 2022. da će je India Amarteifio utjeloviti kao tinejdžerica u prequelu

Sky High: The Series – je li hit serija na Netflixu vrijedna gledanja?

Španjolska serija prati Sole, koju glumi Asia Ortega, koja je nedavno postala udovica i samohrana majka, a odlučuje ući u život zločina svog pokojnog supruga kako bi osvetila njegovu smrt i brinula se za njihovog sina

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime