Petak, 12 travnja, 2024

Koje su sličnosti između serije ‘Wednesday’ i filmova o obitelji Addams?

Serija istražuje misterij odrastanja koji se fokusira na Wednesday Addams dok pokušava ovladati svojim psihičkim moćima

Spinoff serija “Wednesday” možda nije izravan nastavak filmova o obitelji Addams, ali čini se da serija odaje počast filmovima na poseban način. Serija, koja je premijerno prikazana u studenom 2022., istražuje misterij odrastanja koji se fokusira na Wednesday Addams dok pokušava ovladati svojim psihičkim moćima, riješiti ubojiti pohod u gradu i prilagoditi se životu u novoj školi.



Obožavatelji Obitelji Addams i njenog nastavka,Vrijednosti obitelji Addams, bili su ugodno iznenađeni dodatkom Christine Ricci glumačkoj ekipi. Glumica je prethodno oživjela Wednesday Addams u 90-ima. Prema kreatorima Milesu Millaru i Alfredu Goughu, bilo je važno uključiti zvijezdu u njihovu verziju priče. “Svi smo je htjeli u seriji,” rekao je Gough u intervjuu za Gold Derby u studenom 2022. “Redatelj Tim Burton je radio s njom u Sleepy Hollowu. Miles i ja htjeli smo odati počast tim filmovima iz 90-ih i mislili smo da bi bilo stvarno super ako bismo je mogli uvesti u seriju.”

Na koje načine serija ima sličnosti s filmovima o obitelji Addams?

Wednesday i Pugsley
Serija: U pilot epizodi gledatelji se upoznaju s braćom i sestrama kada Wednesday spasi Pugsleyja (Isaac Ordonez) nakon što ga nasilnici vežu s jabukom u ustima. Wednesday pronađe osobe koje su maltretirale njezinog brata i napadne ih s piranama.

Filmovi: Prva scena braće i sestara u Obitelji Addams bila je Wednesay koja je gađala strijelom vezanog Pugsleyja (Jimmy Workman) koji je imao jabuku u ustima. Zanimanje Wednesday za streličarstvo nastavlja se prikazivati ​​u Netflixovoj spinoff seriji.

Krv koja pada po Wednesday

Serija: Tijekom Rave’N plesa, nekoliko djece šali se sa studentima Nevermore Academy izazivajući kišu crvene boje. Wednesday primjećuje da krv zapravo nije od svinje, dok ostali sudionici bježe u strahu.

Filmovi: U prvoj selidbi obitelji Addams, Pugsley i Wednesday planiraju iznenađenje za nastup talenata svoje osnovne škole koji uključuje lažno prolijevanje krvi s pozornici.

Priča Gomeza Addamsa

Serija: Peta epizoda istraživala je vrijeme koje je Gomez (Luis Guzmán) proveo u Nevermore Academy i kako je uhićen zbog ubojstva Garretta Gatesa. Nakon što je Garrett pokušao ubiti Gomeza, Morticia (Catherine Zeta-Jones) ga je izbola mačem, a njezin sadašnji suprug preuzeo je krivnju.

Filmovi: Obitelj Addams istraživali su patrijarhovu ljubav prema mačevima — što je Netflixova serija nagovijestila svojom epizodom usmjerenom na Gomeza.

Netflix

Nagovještaj prošlosti Morticije Addams

Serija: Dok posjećuje grob Garretta Gatesa, Morticia uklanja ružu sa stabljike i baca ostatke.

Filmovi: Serija spinoffa naizgled je nagovijestila jednu od Morticijinih (Anjelica Huston) scena u njezinom stakleniku u obitelji Addams gdje ona reže svoje ruže.

Referenca na sudbinu Wednesday

Serija: Tijekom finala, Joseph Crackstone (William Houston) je uskrsnuo i izbo nožem Wednesday zbog postupaka njezine pretkinje Goodie Addams. Ona također kasnije štiti Xaviera (Percy Hynes White) od strijele.

Filmovi: Dok se igra u svom domu, Wednesday biva lažno izbodena od Pugsleya dok ih ujak Fester (Christopher Lloyd) promatra.

Izgradnja svijeta

Serija: Pozadinska priča Goodie Addams seže u dane Pilgrimsa — što je velika prodajna točka u Jerichu. Wednesdayina povezanost s Crackstoneom i njegovom erom pomaže u povezivanju svih točkica u finalu i mogla bi nastaviti igrati ulogu u budućim sezonama.

Filmovi: Obiteljske vrijednosti Addams preokreću povijest Dana zahvalnosti naglavačke  tijekom nastupa Wednesday.

Naslovna fotografija: Netflix

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime