Subota, 23 ožujka, 2024

Božić je za opuštanje uz TV: Top lista omiljenih filmova za gledanje s obitelji

Na našem popisu najboljih blagdanskih filmova za gledanje ove godine pronaći ćete mješavinu starih i modernih klasika, neka novija izdanja i filmove koji nisu toliko usmjereni na Božić, ali imaju blagdansku tematiku zajedništva i obitelji

Božić je stigao, darovi su otvoreni i slijedi opuštanje na kauču do kraja dana ili vikenda. Božićnih filmova ima mnogo i izbor istih može biti težak. TV program je ove godine zanimljiv, ali ako želite malo promjene i odmak od istog, internet i streaming usluge su savršene za to. 



Na našem popisu najboljih blagdanskih filmova za gledanje ove godine pronaći ćete mješavinu starih i modernih klasika, neka novija izdanja i filmove koji nisu toliko usmjereni na Božić, ali imaju blagdansku tematiku zajedništva i obitelji. 

Kako je Grinch ukrao Božić

Jim Carrey glumi dr. Seussa koji mrzi Božić, koji izlazi iz svoje kolibe jedne kobne godine kako bi pokvario odmor stanovnicima Omraženi Grinch pokušava upropastiti Božić tako što se preruši u Djeda Mraza i odnese sve darove, drvca i blagdanska jela u svom gradu.

Vilenjak

Elf je američki božićni klasik iz 2003. godine koji je režirao Jon Favreau, a u njemu glume Will Ferrell i Zooey Deschanel. Film prati Buddyja, tinejdžera kojeg su Djedovi Božićnjaci udomili i odgojili. Buddy odlazi u New York kako bi upoznao biološkog oca, a pritom također širio božićno veselje u svijetu cinika.

Zapravo ljubav

Radnja filma isprepliće se s nekoliko različitih životnih priča koje su na neki način i povezane. Britanija je dobila novog premijera, mladog neženju Davida koji se zaljubljuje u svoju asistenticu Natalie. Njegova starija sestra Karen sumnja na navjeru svoga muža te misli da je vara s kolegicom s posla.

Karenin prijatelj Daniel nedavno je postao udovac, a njegov sin se zaljubljuje u djevojčici s kojom ide u školu te želi saznati sve o ljubavi. Spisatelj Jamie nakon što otkrije da ga djevojka vara odlazi u Francusku gdje se zaljubljuje u kućnu pomoćnicu iz Portugala. Jamieva prijateljica Juliet udala se za Petera čiji najbolji prijatelj gaji osjećaje prema njoj, dok rock zvijezda Billy Mack otkriva osjećaje prema svom menadžeru.

Love Hard

Film prati Natalie koja na aplikaciji za spojeve upoznaje zgodnog Josha. Natalie ga odluči iznenaditi letom u New York, ali se ispostavi da Josh nije Josh, već njegov prijatelj iz djetinjstva. Josh pristaje spojiti Natalie s tipom s fotografija, koji se zove Tag, ako ona pristane pretvarati se da je Joshova djevojka pred njegovom obitelji. 

Dječak zvan Božić

“Dječak zvani Božić” pametna je priča o tome kako je mladi Sveti Nikola došao pronaći svoju svrhu. Uz glumačku ekipu koja uključuje Kristen Wiig, Henryja Lawfulla, Tobyja Jonesa i Sally Hawkins, i nevjerojatne specijalne efekte, ovo je još jedno izvrsno djelo za obiteljsku blagdansku filmsku večer.

Najluđi Božić

Ovo je film o hrpi stvari koje krenu po zlu za jednu obitelj i to baš na Božić! Chevy Chase glumi patrijarha koji je odlučan da provede dobar odmor unatoč svi nezgodama.

Klaus

Nostalgični ste za dobrim starim 2D animiranim božićnim filmom? Klaus je prvi Netflixov animirani film nominiran za Oscara, a priča predivnu božićnu priču o Djedu Mrazu.

Četiri Božića

Brad i Kate otmjeni su par iz San Franciscu. Pokušavaju izbjeći svoje obitelji na Božić putujući u inozemstvo i praveći se da tamo odlaze raditi u dobrotvorne svrhe. U zračnoj luci u San Franciscu zarobljeni su zbog magle koja otkazuje letove. Da stvar bude gora, s njima razgovara i novinarska TV ekipa koja upozorava svoje obitelji da su za odmor zaglavili kod kuće. Brad i Kate nemaju izbora nego po prvi puta obići svoje četiri obitelji.

Snježno kraljevstvo

Ako u obitelji imate djecu, vjerojatno ste “Snježno kraljevstvo” gledali više puta nego što bto želite priznati. Iako je jedina božićna stvar u ovom filmu snijeg, Disneyeve pjesme, naglasak na obiteljskoj povezanosti i ljubav, pa i sama princeza koja se ne oslanja na pronalazak gospodina Pravog, ipak bude toplinu u srcima.

Zločesti Djed Mraz

Willie T. Stokes i njegov partner okupljaju se jednom godišnje radi Božićne prijevare. Predstavljajući se kao Djed Mraz i njegov vilenjak, na Badnjak pljačkaju prodajna mjesta u šoping centru u kojem rade. Ove godine Willie nije više onaj stari, depresivan je i alkoholičar. Kad prijateljstvo s malim dječakom potakne njegovu dobru stranu, Willie se počne pitati postoji li još uvijek nada za njega.

Opasne djevojke

Jedan od najpoznatijih i najcitiranijih filmova, “Opasne djevojke”, prepun je zabave i smijeha, ali i životnih situacija. Što ne čudi s obzirom na to da ga je napisala briljantna Tina Fey. Iako onaj šamar u bedra tijekom izvođenja Jingle Bell Rock i Glen Coco koja dobiva dva slatka štapića od Djeda Mraza su svi elementi Božića i svečanosti, ipak je neizostavan na popisu filmova za vrijeme blagdana.

Dobrodošla u familiju

U filmu glumi Sarah Jessica Parker poslovnu ženu iz New Yorka koja odlazi provesti Božić s obitelji svog dečka. A onda su svi jako fini i nema apsolutno nikakvog sukoba… samo se šalimo! Njegova obitelj, koja uključuje Diane Keaton kao njegovu majku, Rachel McAdams kao njegovu sestru i Lukea Wilsona kao njegovog brata, prilično su osuđujuća, toliko da SJP zamoli svoju sestru da joj bude podrška.

Ljubav i praznici

Odbačena i depresivna, Iris iz Engleske,pristaje zamijeniti domove sa slično nesretnom  Amandom iz Kalifornije kojoj je prijeko potreban odmor. Iris se nađe u raskošnoj hollywoodskoj vili dok Amanda uživa u uličicama savršenog engleskog sela. Ubrzo, obje dame se susreću se s lokalnim dečkima savršenim za romantičnu zabavu.

Krampus

Ovo je idealan film za sve koji ne mogu podnijeti sve blagdansko veselje i već žude za sljedećom Noći vještica. Temelji se na njemačkom folkloru o Krampusu, demonskoj zvijeri koja dolazi ubijati zlu djecu, a u središtu je disfunkcionalna obitelj koja se mora udružiti kako bi zaštitili jedni druge od čudovišta.

Čudesni Božić

Razvedeni tata Scott čuva svog sina na Badnjak. Nakon što slučajno ubije čovjeka u odijelu Djeda Mraza, čarobno se prebacuju na Sjeverni pol, gdje mu vilenjak objašnjava da mora zauzeti mjesto Djeda Mraza prije nego što stigne sljedeći Božić. Scott misli da sanja, ali tijekom sljedećih nekoliko mjeseci dobiva na težini i pušta neobjašnjivo bijelu bradu. Možda ta noć na Sjevernom polu ipak nije bila san.

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime