Nedjelja, 24 ožujka, 2024

Bullet Train: Kontroverzni akcijski film s Brad Pittom i Sandrom Bullock

Radnja filma prati petero ubojica koji se u jednom trenutku susretnu u vlaku te otkriju kako njihove misije imaju nešto zajedničko

Nakon što je osvojio svog prvog Oscara u karijeri za film “Once Upon a Time in Hollywood”, Brad Pitt odabrao je svoj sljedeći projekt u vidu akcijskog filma “Bullet Train” koji bi svoju premijeru trebao imati 5. kolovoza 2022. Film je temeljen prema japanskom romanu Maria Beetle (objavljenom na engleskom kao “Bullet Train”)- “Kotaro Isake”.



U filmu osim Brada Pitta glume Joey King, Aaron Taylor Johnson, Brian Tyree Henry, Hiroyuki Sanada, Michael Shannon i Sandra Bullock. Režiju filma potpisuje David Leitch koji stoji iza filmova “Deadpool 2” i “Brzi i žestoki: Hobbs i Shaw”. Radnja filma prati petero ubojica koji se u jednom trenutku susretnu u vlaku te otkriju kako njihove misije imaju nešto zajedničko.

Pitt igra ubojicu Ladybuga, koji je poslan u misiju vraćanja aktovke koja se nalazi u brzom vlaku. Iako se to činio kao lak zadatak, ništa ne ide po planu jer je vlak pun uvježbanih ubojica koji ubrzo shvaćaju da su njihove različite mete međusobno povezane pa njihovi zadaci brzo izmiču kontroli.

Pitt se u vlaku susreće s mnogim sumnjivim tipovima, među kojima su Prince (Joey King), Tangerine (Aaron Taylor Johnson), Lemon ( Brian Tyree Henry) I Hornet (Zazie Beetz). Zanimljivo je da ćemo oskarovce Sandru Bullock i Brada Pitta po prvi puta gledati zajedno u filmu.

Kontroverze filma

Odabir nekoliko neazijskih glumaca uključujući Brada Pitta i Joeyja Kinga potaknuo je optužbe za ignoriranje japanskih glumaca u filmu, budući da su njhovi likovi Japanci u romanu “Kotaro Isaka”. David Inoue, izvršni direktor Japansko – američke građanske lige, kritizirao je glumce te naveo da bi američka adaptacija filma bila prikladnija da se radnja filma odvija u Sjedinjenim Državama.

Također je doveo u pitanje savezništvo glumaca s azijskom zajednicom  zbog svjesnog davanja uloga bijelcima te guranja vjerovanja da “azijski glumci u glavnim ulogama ne mogu nositi blockbuster” unatoč nedavnim uspjesima azijskih filmova “Suludo bogati azijati” i “Shang-Chi i legenda deset prstenova”.

Premijera filma

Izvorno, film je trebao biti objavljen 8. travnja 2022., prije nego što je odgođen za 15. srpnja 2022., zatim ponovno za 29. srpnja i potom finalno za 5. kolovoza ove godine.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime